201501 Alexander mama

Ik heb iets heel leuks ontdekt: dat ik de kindjes prima samen in bad kan doen. Vanochtend probeerden we het voor het eerst en het werd een hele gezellige knuffel- en spetterbende. Ik dacht dat Alexander er nog te klein voor zou zijn, maar ze vonden het alle drie heerlijk, ook hij! Wil je het zien?

Tot nu toe kreeg Alexander, omdat hij nog maar pasgeboren is, zijn badje altijd in zijn eentje en dat is ook wel heel fijn. Ik kan dan alle aandacht aan hem geven en wat is er nou lekkerder dan een bloot babybuikje knuffelen? Ik zie dat hij helemaal ontspant zodra hij in het warme water ligt en naderhand smeer ik hem zachtjes in met iets lekkers, mmmm. De kers op de taart is een heerlijk ruikend baby’tje als ik klaar ben.

201501 Alexander in bad 3

Ik begin altijd met een badje waar alleen nog maar water in zit. Lekker warm, maar niet te, en daar laat ik hem heel voorzichtig in zakken. Vaak ontspant hij onmiddellijk en begint dan lieve geluidjes te maken. Met een nat washandje maak ik zachtjes zijn ogen schoon, en de rest van zijn gezichtje. Daarna giet ik een beetje badolie in het water en wrijf ik de rest van zijn lijfje schoon.

more please - naif bathoil

more please - naif bathoil and shampoo

Iets wat ik laatst cadeau kreeg en wat ik echt heel erg lekker vind, is de babyverzorgingslijn van NAÏF, waaronder de milky bath oil. Het is een heerlijke zachte olie, die het badwater een beetje melkachtig maakt en super verzorgend is. Maar het laat geen vettig laagje achter waar je baby glibberig van kan worden, of het badje helemaal vet.

Alexander geniet van zijn badjes, maar de andere twee ook. En wat ze vanochtend dus helemaal super vonden….

201501 Aidan Lelie in bad

…is toen de baby bij hen in bad mocht!

201501 Aidan Alexander in bad

Heel even mocht Aidan hem in bad vasthouden. Hij is altijd zo voorzichtig en lief voor zijn broertje…

Ook werden alle haartjes lekker gewassen. Alexanders haartjes spoel ik vaak gewoon met het badwater, maar af en toe was ik ze met een zachte shampoo. De verleiding is heel groot om ze iedere keer met shampoo te wassen, want ze ruiken daarna zo lekker. En als je ze dan droog wrijft heeft hij zo’n lief punk koppie!

201501 mama Alexander

Daarna is het altijd knuffeltijd. Met een beetje olie smeer ik zijn hele lijfje in en ik weet niet wie daar meer van geniet, hij of ik. :) Toen hij pasgeboren was had hij een behoorlijk droge huid, maar nu ik hem bijna dagelijks insmeer heeft hij zo’n lekker zacht velletje.

201501 Alexander en mama massage

201501 Alexander massage

201501 Alexander Lelie naif

Deze mini-massages zijn ook favoriet bij zijn grote broer en zus. Het liefste helpen ze een handje mee, maar ze vinden het zelf ook erg fijn om ingesmeerd te worden. Lelie speciaal, die heeft zo’n droog kriebelhuidje dat zij vaak zelf al met de tube crème aan komt zetten. Voor haar gebruik ik de nurturing cream van NAÏF, een lekkere dikke crème die snel intrekt. Net als de andere NAÏF producten bestaat deze ook uit alleen maar natuurlijke ingrediënten.

201501 Lelie in bad

201501 Alexander creme op zijn wangetje

Ik ben dus inmiddels behoorlijk fan van NAÏF! Het is drie jaar geleden ontwikkeld door twee vaders, Sjoerd en Jochem. Toen zij zelf voor het eerst een kindje kregen en met hun handen letterlijk in de babyverzorging zaten, merkten ze dat in de massaproducten vaak allerlei ingrediënten zaten (allergene geurstoffen en sodium laureth sulfate bijvoorbeeld) die helemaal niet zo goed zijn voor je huid, laat staan voor een teer babyhuidje. En de ‘goede’ producten zagen er niet leuk en hip uit.

more please - naif nurture cream and shampoo

Dus ontwikkelden ze samen met een Zwitsers laboratorium een prachtige lijn met alleen maar natuurlijke ingrediënten. De vette crème hierboven bevat bijvoorbeeld katoenzaad olie, amandel olie, avocado olie, macademia olie en bisabolol (kamille).

Vanwege het gebruiken van enkel natuurlijk ingrediënten ruikt het minder sterk dan de massaproducten, maar alles heeft wel een heerlijk subtiel geurtje. (De shampoo is mijn favoriet!)

201501 kindjes mama

201501 Alexander closeup

Kortom, een heel erg fijn nieuw merk! Ik heb een hele reeks producten van ze gekregen in een mooie cadeauverpakking en ben over alles enorm te spreken.

NAÏF heet zo, omdat baby’tjes van nature ook naïef zijn: eerlijk, onbevangen en onschuldig. Mooi toch? Ik kan het van harte aanbevelen!

PS Een bugaboo hack voor als je twee kinderen hebt en een onmisbaar hulpje bij nachtvoedingen

 

Voor deze blog heb ik producten van NAÏF cadeau gekregen; een organisatie waar ik helemaal achter sta en waarvan ik de producten met veel plezier gebruik en kan aanbevelen! 

10 comments on “Baddertijd is knuffeltijd

 1. Sofie

  Oh die foto waarop Aidan de jongste in de armen heeft is echt zo schattig!! :-)

 2. Liet

  Ahhhhh wat lief,alle alle foto’s en ook het verhaal erbij! <3

  1. Noraly Post author

   Lief hè, zo lekker knuffelen met die drie ♡

Leave a reply

required

CommentLuv badge