Eerste kiekjes van ons nieuwe huis

nieuw huis - voordeur

Het is hier even heel stil geweest op de blog, want afgelopen donderdag zijn we verhuisd! De dagen sindsdien zijn voorbijgevlogen in een waas van dozen opruimen, schoonmaken, alles ontdekken en ondertussen twee kleuters en een baby entertainen. Het is hectisch en chaotisch, maar oh, wat genieten we van ons heerlijke nieuwe stekje. Als je het leuk vindt zie je hieronder de eerste foto’s.

vertrekken uit Brabant

Vorige week woensdag hebben we bij mijn ouders waar we logeerden twee auto’s volledig volgeladen en nóg bleef er minstens evenveel over dat niet mee kon. En dat terwijl we alleen het hoogstnodige mee hadden genomen (haha, dacht ik. Maar net als op vakantie heb ik meer dan de helft niet gebruikt). Brian ging die avond al naar Den Haag om de verhuizers de volgende ochtend op te vangen en ik zou donderdagochtend volgen met de drie kleintjes.

nieuw huis - kleuren

De afgelopen weken hadden we al flink geklust en geschilderd. De witte muren hebben we weer opgefrist en hier en daar wat kleur toegevoegd. Ik wilde heel graag een rustig maar fris palet en kon maar moeilijk kiezen. Uiteindelijk hebben we het donkerbruin bij de trappen vervangen door ‘earl grey’ en hebben we een stukje muur in de woonkamer ‘early dew’ geverfd, beiden van Flexa. Twee tinten die afhankelijk van het licht dan weer groenig en dan weer grijzig lijken. Ik ben weg van de kleur! (Brian zei: “hee, dat lijkt op de kleur van Aidans ogen.” Sindsdien ben ik er nog meer verliefd op.)

nieuw huis - woonkamer

Beneden zijn we een heel eind. Alle dozen zijn inmiddels weggewerkt beneden en we zijn al een beetje aan het inrichten. We hebben enorme ramen in de woonkamer en dus zelfs op een druilerige dag als vandaag, baadt alles in het licht. Heerlijk! (De rommel heb ik voor de foto subtiel verborgen achter de gordijnen. :)

nieuw huis - keuken

De muur tussen de keuken en de woonkamer hebben we weggehaald en dat maakt dat de hele ruimte zoveel groter aanvoelt. Ik wilde heel graag een witte keuken, met een wit aanrechtblad. Dat bleek nogal een klus om te vinden, maar uiteindelijk hebben we een meubelmaker gevonden die het precies zo heeft gemaakt als we wilden. Overigens wordt het daar niet duurder door én krijg je alles precies op maat, dus het is echt een aanrader als je zelf een nieuwe keuken overweegt. (Maar ook hier moet nog wel wat gebeuren. De kozijnen zijn bijvoorbeeld nog niet geschilderd en ik wil graag een doorleefde houten plank boven het eiland.)

nieuw huis - boven

Boven zijn we nog lang niet zo ver. Er bleek een lekkage in de badkamer, die de loodgieter as we speak aan het oplossen is. De schroefjes van het bed zijn zoek… In de kamers van de kinderen staat wel een bed en heel veel speelgoed, maar verder niets. Daar moeten we nog meubels voor vinden. (Ik ben marktplaats al aan het afspeuren.) Ook hier moet al het houtwerk nog geschilderd worden. En zo gaat de lijst nog even door.

Kortom, we zijn al een heel eind en wonen er met ZOVEEL plezier! Ook al is het nog lang niet af. Maar iedere keer als ik zie hoe het zonlicht door de ramen valt, en hoe de kindjes naar hartenlust spelen in een echte tuin, of als ik thee zet op het nieuwe aanrechtblad, en als ik onder de dekens kruip op ons matrasje op de grond, dan voelt het al helemaal als thuis.

Wordt uiteraard vervolgd de komende tijd met updates van de inrichting. :)

PS Mijn inspiratieborden op Pinterest

Doe mee met de conversatie

20 reacties

 1. Wat een mooie huisje wordt het. Ik ben jaloers. Mijn vriend en ik willen ook, maar krijgen over 5 weken pas de sleutel. Geniet van je huis :-)!

  Beviel de Flexa verf goed? Wij weten niet zo goed welke verf we moeten kopen ivm de kwaliteit.

  1. Oh wat een fijn vooruitzicht! Succes alvast!
   De Flexa verf dekte heel goed, of het ook een beetje slijtvast is kan ik je nog niet vertellen. ;)

 2. Gezien!!! Enig enig enig! En die groenige kleur bij de trap is die ik voor onze luiken heb( nu een beetje verkleurd maar nou ja) complimenti en wij wensen jullie heel veel geluk in dit nieuwe huis! <3 braviiiii

   1. I did not know it was called clbniimg frame. I like that my step-mom is British because if I like a British English word I can use it and blame her lol

   2. Så fine trekk:))Mulig jeg bestiller noen blå av deg etterhvert også, om du har flere:)Her har vi hatt strålende solskinn, skikkelig sommer! Så deilig <3God søndag kveld til deg:))Klem Janne:))Ps, godt det løser seg innimellom!

   3. Draga mea,Am prietene foarte bune gasite/facute prin intermediul virtualului. Prietene pe care nu le-am vazut niciodata. Si eu am jucat Farmville. Pana la urma e vorba de alegerea personala a fiecaruia dintre noi, indiferent de varsta. Ai fi uimita cati tineri prefera sa-si petreaca duminica seara la dans.Indiferent de varsta, poti alege sa traiesti in fata clculatorului sau poti alege sa-ti traiesti viata reala.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge