geboortekaartje Alexander take 1

Ik ben zo blij met het resultaat van het geboortekaartje voor onze derde! Het heeft alleen – even – (kuch) geduurd… Herkenbaar? ;) Wil je zien wat het uiteindelijk geworden is?

Voor ons eerste kindje was het geboortekaartje al lang en breed klaar lang voordat ik zelfs maar verlof had. Pappa had het zelf ontworpen en zijn ziel en zaligheid in een mooie tekening gestoken. Bij de tweede duurde het wat langer, maar nog steeds lag er een kant en klaar concept te wachten op de geboorte van de kleine. Je raadt het al… bij de derde was er slechts sprake van een idee. In mijn hoofd. Laat staan in Photoshop.

Maar toch, een week na de geboorte van Alexander, heb ik het grut bij elkaar op bed gezet om de foto te maken die ik in mijn hoofd had. Daar was één deelneemster het echter NIET mee eens. “Lelie, kom je er gezellig ook bij op de foto?” – “NEE!!”

take 183:

geboortekaartje Alexander take 2

take 247:

geboortekaartje Alexander take 3

Bijna… Maar uiteindelijk is het gelukt! Er zat welgeteld één foto bij waarop ze überhaupt met hun drieën stonden, de oudste twee allebei hun ogen open hadden en Lelie niet al te boos keek.

Toen kon ik aan de slag in Photoshop met teksten, lettertypen en kleur. Een bestellings- en proefdrukronde verder werd eindelijk het langverwachte doosje bij mijn ouders bezorgd….

Het resultaat:

geboortekaartje Alexander resultaat buitenkant

geboortekaartje Alexander resultaat binnennkant

Ik ben heel blij dat ook de derde uiteindelijk een fatsoenlijk kaartje heeft gekregen. Al heeft het even geduurd. :)

geboortekaartje Alexander

Hoe lang heeft het geboortekaartje bij jullie geduurd? En, voor de zwangeren onder ons, is het al in de maak, of ben je er nog helemaal niet mee bezig? ;)

10 comments on “The making of “Het Geboortekaartje” (in 248 pogingen)

 1. Joyce

  Mooi kaartje! Leuk om de weg erna toe te zien.
  Bij de eerste stond het kaartje klaar, bij ons meisje willen we een foto gebruiken en kunnen we nu niks doen haha! Maar we hebben nu wel minder haast met het kaartje. Kraamvisite willen we niet direct dus komt wel :)

  1. Noraly Post author

   Oh leuk, ben benieuwd wat voor kaartje met foto jij gaat doen! En inderdaad, het komt wel. :)

 2. Lisanne

  Het kaartje is echt geweldig!! Op het werk heeft hij een mooi plekje en iedereen vind het kaartje heel mooi ! Heel leuk gedaan <3

  1. Noraly Post author

   Wat leuk, dank je wel! Veel groetjes aan iedereen!

 3. Marijke

  Ik vind het echt een heel leuk kaartje.
  Bij ons duurde het bij nummer 2 al heel lang. Bij de eerste was het kaartje al uitgezocht en besteld. Bij nummer 2 heb ik het denk ik pas 2 maanden later verstuurd….. Twijfel, over de kaart. Lang leve de hormonen!

  1. Noraly Post author

   Wel blij mee, achteraf? Ik twijfelde ook hoor. Had er nog niet bij stilgestaan dat dat ook vanwege hormonen kon zijn.

 4. Vlijtig Liesje

  Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat! Ik vind het een bijzonder leuk kaartje geworden. En uniek en origineel!

Leave a reply

required

CommentLuv badge