201503 Aidan rent naar school

Vandaag ging Aidan voor het eerst echt naar school. Al sinds de zomervakantie kijkt hij reikhalzend uit naar het ‘Schoolbloemetje’, zoals hij zijn school (die de naam van een bloem heeft) noemt. Of noemde, want eigenlijk is hij de laatste maanden zo groot geworden, dat hij nog maar weinig schattige peuter-verhaspelingen maakt.

Ik had rekening gehouden met alles. Dat hij niet naar binnen zou willen, dat hij stikmoe zou zijn na afloop, dat hij huilerig zou zijn of chagrijnig. En ook dat ik zelf – net als bij de eerste keer wennen – best wel een beetje emotioneel zou worden van mijn kleine mannetje dat nu zo groot is.

201503 Aidans handje in de mijne

Gek genoeg had ik geen rekening gehouden met dat het gewoon normaal zou gaan. Aidan had heel veel zin in de kinderen, het speelgoed en de juffen, maar het leukste vond hij nog dat hij een echte rugzak had mét een broodtrommeltje en een snackbox. (Het had ’s ochtends behoorlijk wat overredingskracht gekost om de inhoud niet alvast thuis op te eten. :) Toen ik nog even wilde blijven in de klas, duwde hij me naar buiten en zei ‘nou mag je doorlopen mamma.’ Het was daarna zo chaotisch in de hal dat ik voor ik het goed en wel besefte alweer buiten stond. En ’s middags toen ik hem ophaalde was hij nog steeds even vrolijk, vol energie en deelde zelfs lief met zijn chagrijnige (die wel!) zusje. Wat een heerlijke dag!

Ging de eerste keer bij jullie ook prima, of juist niet? Of moet je nog en zie je er (net als ik deed) toch wel een beetje tegenop?

PS peuterpraat en waarom jongensboeken niet stoer genoeg kunnen zijn

4 comments on “De grote dag: Aidan naar school

 1. Marijke

  Wat fijn dat het zo goed ging! Heerlijk toch! Ik had ook een positieve ervaring met de oudste. En nummer 2 moet nog 2 jaar wachten. Heel lang nog, want het liefst blijft hij nu al in groep 4

 2. Noraly Post author

  Fijn om te horen! En herkenbaar hoor, zijn zusje wil ook helemaal niet mee weg uit de klas en naar huis!

 3. Leonie

  Bij Feline gaat het vanaf dag 1 wennen ook echt super, ze gaat elke dag met plezier naar school! Ze was er ook echt aan toe denk ik en ik moet zeggen dat het voor mij daarom ook heel goed voelde en ben ik gewoon heel blij voor d’r! En voor haar kleine zusje is het ook heerlijk, die 1 op 1 aandacht nu! Het Klopte gewoon allemaal!
  X

  1. Noraly Post author

   Wat goed, had wel verwacht dat Feline er echt aan toe zou zijn, ze doet alles zo goed en snel! Fijn dat je lekker met Madeliefje een op een kunt spelen nu. Kus!

Leave a reply

required

CommentLuv badge