Dingen die ik wil onthouden van mijn dochter

201503 lelie

Ben maar lekker stout denk ik keer op keer, als ik haar weer streng toespreek nadat ze voor de zoveelste keer boos iets heeft weggegooid, koekjes heeft gejat of de muren heeft onder geklad. Omdat ze je daarna met zo’n lief snoetje aan kan kijken dat het eigenlijk allemaal niet uitmaakt.

Ik denk wel eens aan later, aan dat ze gaat puberen, en dat je waarschijnlijk met weemoed terugdenkt aan hoe het nu is. Is het niet onvoorstelbaar dat zo’n klein prulletje straks misschien wel woorden gebruikt die ik nu nog niet eens ken? Na de zoveelste ruzie op haar fiets (of nee, scooter natuurlijk!) klimt en dat je maar hoopt dat ze snel terugkomt?

201503 lelie en mamma bellen blazen

Dus daarom maakte ik voor mezelf dit lijstje. Om te onthouden voor als ze 16 is (of 14 of zelfs 12?), volledig gefrustreerd is met mij en ik met haar en ik haar het liefste (veilig) achter het behang wil plakken.

 

Lieve mamma van straks, weet je nog dat je dochter:

♥ haar korte armpjes stijf om je heen drukte met haar neusje in je nek gedrukt. Je wilde haar nooit meer loslaten.

♥ gierend van plezier met haar pappa acrobatische toeren uithaalde. Op haar kop, aan één been in de lucht, hoe gekker hoe beter.

♥ continu klappen links en rechts uitdeelde, om vervolgens ‘sowwy’ te kunnen zeggen. Dat dat sowieso één van haar meest gebruikte woordjes was op een gegeven moment.

♥ helemaal uit haar dak ging bij liedjes waar je gebaren bij kon maken.

♥ leerde knipogen en dat vervolgens de hele tijd deed. Naar iedereen.

♥ als je haar uit bed tilde haar handjes verstopte in je shirt en het liefste dan ook nog eens in je bh. Lekker warm.

♥ zo open was naar anderen. Op schoot kroop en kusjes uitdeelde en dat iedereen smolt.

♥ héééél ondeugend boos kon kijken en vaak een dikke fronsrimpel op haar voorhoofdje had staan. Zo erg, dat jullie haar op een gegeven moment ‘fronzie’ noemde.

♥ de tv probeerde te bedienen zoals je een iPad bedient. Teleurgesteld was dat swipen niet werkte en je de knopjes bij Dora niet echt kon indrukken.

♥ klein als ze was, net zo koppig als jij was en zó boos kon worden dat ze met alles smeet, tegen muren en meubels aanliep en zichzelf head-first op de grond liet vallen. Om na een tijdje nog nasnikkend tegen je aan te komen hangen om getroost te worden.

♥ leerde springen met twee beentjes tegelijkertijd en dat ze toen niet meer van de trampoline weg te slaan was.

♥ met haar vader ’s avonds danste en dat dat het liefste was wat je ooit had gezien…

 

201503 lelie slaapt

Lieve Lelie, mijn kleine dictator, deugniet en wild child. Ik hoop dat ik je me altijd zo kan herinneren als je nu bent.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Wat lief en herkenbaar! Heel mooi om het zo op te schrijven voor nu en later. Van de laatste kreeg ik tranen in mijn ogen. Lieve momentjes tussen papa en dochter zijn zulke weekmakers ;-)

  2. Ik nayuurlijk met natte ogen en speciaal dat van Brian die met zijn dochter danst…ook omdat wij bijna niks weten van hoe present Brian( de lieverd) in het leven van zijn kindjes is <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge