Je familie niet dichtbij hebben

201504 familie Skype

Het zou heerlijk zijn als mijn familie dichterbij woonde. Voor een bezoekje aan mijn ouders zitten we al snel anderhalf uur in de auto. Ik realiseer me dat dat nog lang niet zo ver is, maar toch, een snel kopje koffie zit er vaak niet in. Het heeft echter ook voordelen, want de tijd die we er doorbrengen is echt quality time. We blijven vanwege de afstand vaak slapen en daardoor maken mijn ouders ook alle avond- en ochtendrituelen mee. Ik kan er echt van genieten om hen met mijn kinderen bezig te zien. (En de bonus van ’s ochtends en soms ook ’s nachts de zorg aan hen over te laten!)

201504 grootvader lelie

Nonna, de zus van mijn moeder, dat is een ander verhaal. Zij woont in Italië en haar zien we één, heel soms twee keer per jaar. Afgelopen weekend was het weer zo ver en heeft ze ook Alexander voor het eerst ontmoet. Het was zo gezellig! Ze heeft stijl en flair en houdt me altijd op de hoogte van de Italiaanse mode (nu: korte vestjes van hele fijne mesh, die je over een lang gekleurd topje draagt).Tegelijkertijd knuffelt ze met de kinderen en zingt oud-Hollandse liedjes met ze.

201504 nonna noraly

201504 nonna noraly lachen

De tijd die je met je familie door kunt brengen is zo waardevol. De weekenden zitten soms zo snel vol dat er vaak weken tussen zitten voordat we elkaar zien. Ik ben blij dat we kunnen Skypen of bellen en ook appen we wat af. Maar als het dan een keer lukt om elkaar echt te zien, dan realiseer ik me weer dat er niets opweegt tegen een knuffel.

201504 nonna alexander

Ik hoop dat je een goede band met je familie hebt en ze geregeld kunt zien. Het is altijd tijdens die momenten samen dat we nieuwe dierbare herinneringen maken.

PS Moments to live by

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Ja wat kan ik zeggen… Helemaal mee eens! Wij al bijna 4 jaar in Amerika en opa en oma en tantes zien onze kleine opgroeien via Skype. Mooi geschreven dikke kus

  2. Ahhh wat een mooi verhaal, heb weer genoten en alles wat je schrijft is zo waar, wat ik het meeste mis is even langs komen, altijd zo geweest ook met Oma Noor maar wanneer we elkaar zien dan vliegen de spetters eraf <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge