pasen muurslinger resultaat

Het is bijna Pasen! Hebben jullie de boodschappen al binnen? Wij vieren het vaak op de zondagochtend en zoeken dan eitjes met nichtjes en neefjes. De eieren liggen al klaar om morgen geschilderd te worden. Op de valreep hebben we vanmiddag nog iets in elkaar geknutseld om het huis mee te versieren. Het was zo simpel, maar zo leuk om te doen met de kinderen, dat ik dacht het nog even met jullie te delen.

DIY Paasslinger

Je hebt nodig:

 • vrolijk gekleurd papier
 • geel lint
 • dunne masking tape

Het gele lint heb ik bewaard van kraamcadeautjes die ik van de Bijenkorf had gekregen (ha!) en de rest had ik bij de Hema gekocht; zij verkopen papierpakketten per kilo, ideaal!

pasen noraly slinger

Je vouwt het papier een aantal keer dubbel en knipt er grote eieren uit. Daarna gebruik je één zo’n ei als vorm om de volgende set eieren mee uit te knippen. Zo zijn ze allemaal redelijk gelijk qua grootte. (Al zijn verschillende groottes eieren natuurlijk ook leuk).

pasen aidan lelie knutselen

Wij knipten twee sets. Eén set grote eieren voor aan de muur, en één set kleine eitjes, voor in de paastakken. Die kleintjes werden door Aidan vakkundig bestickerd zodat ze ook aan de achterkant mooi zouden zijn. :)

pasen eieren aan slinger bevestigen

Daarna maak je ze met smalle maskingtape vast aan het lint.

pasen noraly en lelie knutselen

pasen diy slinger in progress

Zo, klaar! Nu alleen nog ophangen.

pasen paasboom en lelie als paashaas

pasen paasboom closeup

pasen muurslinger resultaat

Alvast een hele fijne Pasen! Hoe gaan jullie het vieren?

PS Zelf mini-pompoms maken

15 comments on “Simpele, last minute Pasen DIY

 1. Frederique

  Wat gezellig he, zo lekker knutselen – ik word altijd blij van zo’n knutseltafel :) Wij gaan eitjes zoeken in het park en natuurlijk eieren verven :)

 2. Wytske

  Wat ziet dat er vrolijk uit! En inderdaad ook erg gezellig, zo met elkaar knutselen. Wij gaan zondag met de familie brunchen bij mijn moeder ( en vast ook eieren zoeken) en maandag gaan we ook ergens eieren zoeken, waar ze meer activiteiten hebben voor de kinderen. En natuurlijk moeten wij ook eieren verven!

 3. Renate

  Wat een leuke DIY, heerlijk simpel en toch zo leuk en vrolijk! Ik heb ook een DIY op mijn blog gemaakt voor pasen, maar dan met hoe je paaseieren leuk kunt versieren met tattoo stickers! Ieder geval fijne pasen!

 4. von ausems

  Wat een gezellige Paastafel! Knap gedaan ! Liefs xxx

 5. daan

  Het ziet er zo gezellig uit !
  Morgen met je ouders paashazen zoeken !!
  Geniet ervan ! Kus

Leave a reply

required

CommentLuv badge