Vakanties met een peuter: 9 zaken waar je vroeger nooit bij stil stond

201207 Aidan ijsje

Vakantie! Om me heen gaan mensen lekker weg tijdens de meivakantie en ook zijn alle fijne bestemmingen voor de zomer al geboekt. Ik ga er vanuit dat wij dit jaar vakantie vieren vanuit een peuterbadje in onze nieuwe tuin. En daar kijk ik naar uit! Want zeg nou zelf, met kinderen op vakantie is ook niet alles… ;)

Dingen die je voor je kinderen kreeg niet genoeg waardeerde…

201207 Aidan camper

1. Reizen zonder kinderen is inpakken en wegwezen. Echt. Je zou gewoon in de auto kunnen stappen met niets anders dan je paspoort, een pinpas, je zonnebril, een bikini, jurkje, sandalen en een pareo als handdoek/omslagdoek/slaapzak en je kunt weg. Hoe anders is dat met de kilo’s aan spullen die je mee weet te zeulen als je kindje mee gaat?

2a. Je reist vier keer zo snel. Je hoeft namelijk niet iedere twee uur te stoppen met de auto omdat het anders zo slecht is voor dat babyruggetje.
Of, 2b. Je reist zonder schuldgevoel. Je hoeft je geen loedermoeder te voelen omdat je niet iedere twee uur gestopt bent, maar het babyruggetje zo lang als er geen geluid uit kwam in die MaxiCosi hebt laten liggen om wat reistijd in te halen.

201207 Aidan Toscane

3. Bij aankomst op de locatie kun je lekker uitrusten. Je zou meteen een duik kunnen nemen in het zwembad, een cocktailtje gaan drinken of Gewoon. Gaan. Slapen! Al heb je waarschijnlijk niet eens extra slaap nodig, want je bent toch niet moe of gestressed van je kinderloze reis.

4. Je kunt naar de meest avontuurlijke plekken gaan, waar je allerlei inentingen of pillen voor nodig hebt. Het kan er bloedheet zijn, of ijskoud, het maakt niet uit. Er is namelijk geen minipersoontje voor wie dit zielig of gevaarlijk is.

201207 Aidan steentjes

5. Tijdens tripjes door de stad of de natuur hoef je niet te wachten op een peuter die ieder steentje oppakt en door jou wil laten bewonderen.

6. Je kunt überhaupt wandelingen maken die langer dan een half uurtje duren en echt genieten van wat je ziet, in plaats van overal de gevaren en verveelfactor van in te hoeven schatten.

201207 Aidan muziek

7. Het bespaart je klauwen met geld aan ijsjes en souvenirtjes die JAJAJAJAJADIEDIEDIEDIE per se mee moeten, maar die binnen de volgende 500 meter alweer gebroken zijn.

8. Je ziet de wereld lekker alleen door je eigen ogen en hoeft je niet te verplaatsen in een kleintje dat met zijn hersentjes chocola probeert te maken van alle nieuwe indrukken die hij opdoet. En daar vervolgens de meest geweldige, fantasievolle peuterverhalen over ophangt tegen jou.

201207 Aidan mamma lago di Garda

9. De batterij van je telefoon gaat stukken langer mee zonder die honderden foto’s per dag die je wel moet maken omdat je hart overloopt van trots voor je beebje die ineens zijn eerste stapjes zet, heel dapper durft te zwemmen, met zijn eerste vakantievriendjes speelt, of één van al die andere sprongetjes die hij op vakantie ineens maakt.

201207 pappa mamma Aidan

Nee hoor, op vakantie gaan met kinderen is helemáál niet leuk.

Zucht…

Heerlijk hè, die gebruinde snoetjes lekker een paar weken lang de hele dag om je heen te hebben.

PS Kindvriendelijke agriturismo’s in Italië

{Foto’s van onze heerlijke vakantie in Toscane met Aidan die toen anderhalf was.}

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Dus zodra Alexander geen borstvoeding meer nodig heeft, kindjes uitbesteden en heerlijk met z’n tweetjes erop uit! Gaat echt wel lukken hoor, liefs xxx

  2. Hahaha, erg herkenbaar :D. Onze zoon is nog iets jonger en waar wij het meest tegenaan lopen is toch wel dat je altijd en overal rekening moet houden met eettijden, bedtijden en schone luiers. Waar je zelf een toiletbezoek of een maaltijd nog wel kan uitstellen is dat met een kleintje onmogelijk en geschikte gelegenheden zijn helaas niet altijd in de buurt. Zo hebben wij onze zoon op de meest vreemde plekken in de meest vreemde houdingen moeten verschonen, drama!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge