DIY: heel simpel een mooie bladerkrans maken

moreplease - diy bladerenkrans resultaat

Alle bomen staan in bloei, bijna iedereen is vrij en dan was het ook nog eens een keer heerlijk weer vandaag, wat een topdag! Het voelde wel een beetje als een zondag, zo lekker luilakken met zijn allen. Aidan heeft zijn eerste filmpje bezocht met zijn vader (‘Ik ga naar de telescoop met pappa!’) en Lelie heeft buiten gespeeld tijdens de bijna tropische onweersbui die vanmiddag ook even langskwam. Niets leuker dan spelen in de warme regen, toch?

Als je zin hebt om met al dat groen in de buurt nog iets moois te maken, dan heb je deze DIY in een handomdraai gemaakt. (Ik maakte hem vorig jaar voor moederdag, ideetje?)

moreplease - diy bladerenkrans geshopt

moreplease - diy bladerenkrans benodigdheden

Omdat ik toen nog geen tuin had waar je het groen zelf bij elkaar plukt, had ik wat lange buigzame takken gehaald bij een bloemenstalletje. En nog wat gekleurde bloemetjes die mooi zouden drogen volgens de bloemist, als versiering. Verder een lintje om de krans mee op te hangen, en een aantal groene ijzerdraadjes, ook bij de bloemist.

moreplease - diy bladerenkrans takken samenbinden

Afhankelijk van hoe dik je je krans wilt hebben, bind je een aantal takjes aan elkaar. Ik deed er drie en die vlocht ik vervolgens losjes in elkaar.

moreplease - diy bladerenkrans twee strengen

En daarna maakte ik nog zo’n zelfde streng.

moreplease - diy bladerenkrans strengen samenbinden

Die twee strengen bond ik vervolgens met wat ijzerdraad aan elkaar. Zorg ervoor dat ze een flink stuk overlappen, zodat er geen knik ontstaat als je de krans helemaal rond buigt Het maakt niet uit als je ze nu nog een beetje ziet, straks kun je ze verbergen met wat extra groen, of een paar bloementakjes. De andere kant bind je ook aan elkaar, zodat je een krans krijgt.

moreplease - diy bladerenkrans lusje

Tenslotte maak je er een lusje in van groen ijzerdraad.

moreplease - diy bladerenkrans bijna klaar

En dan is ie bijna klaar. Alleen nog wat bloemetjes of besjes ertussen voor een beetje kleur, en een lintje om hem mee op te hangen.

moreplease - diy bladerenkrans resultaat

Tip: je kunt hem ook prima versturen! Maak hem in dat geval niet groter dan een postdoosje.

Veel succes!

PS Je muur versieren met gedroogde lavendel

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Jaaaa wat was hij mooi Noor en heb er nog zooooo lang van kunnen genieten! En nu snap ik pas wat je met telescoop bedoelde ! Wat een feest, Aidan’s eerste bioscoop bezoek met papa. En heerlijk hoe Lelie van die tropische regen genoot, vond ik ook altijd zo zalig. Liefs xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge