about time movieposter

Van sommige films houd je vanwege de prachtige setting en de bijzondere verfilming. Van andere vanwege de messcherpe dialogen of omdat je verliefd bent geworden op de karakters. En van sommige omdat het idee erachter zo mooi is, dat het je niet meer los laat…

Gisteravond heb ik voor de tweede keer About Time gekeken, met Brian. Kende je de film al? Ik zag hem vrijdag voor het eerst en hij heeft me sindsdien niet losgelaten.

Het verhaal gaat over Tim, die op zijn eenentwintigste door zijn vader (de supercoole Bill Nighy die de oude rockster speelt in Love Actually bijvoorbeeld) deelgenoot gemaakt wordt van een groot familiegeheim: in zijn familie kunnen alle mannen terug in de tijd reizen.

En terwijl het verhaal eigenlijk heerlijk romantisch is, greep het achterliggende verhaal over de band tussen Tim en zijn vader mij zó aan. Hij kan zijn vader niet anders herinneren dan dat hij aan het lezen was of met hem tafeltenniste. Altijd had hij tijd voor hem. Voor een vader die terug in de tijd kan reizen was dat een heel bewuste beslissing geweest…

Meer verklap ik niet. Maar de strekking wordt door Tim op het einde van de film heel mooi weer gegeven: “The truth is I now don’t travel back at all, not even for the day, I just try to live every day as if I’ve deliberately come back to this one day, to enjoy it, as if it was the full final day of my extraordinary, ordinary life.”

Het raakte een gevoelige snaar. Wat als je iedere dag, op het einde van die dag, hem over kon doen? Dan nam je de saaiigheden en vervelende dingen voor lief, want die raakten je toch niet meer, en in plaats daarvan focuste je je op alle kleine mooie dingen.

Maar beter nog: wat als je je dag in de eerste plaats al zo probeerde te beleven?

Het idee is zo mooi.

Ken je de film? Hij is al uit 2013, dus ik loop grandioos achter! Het is een ontzettende aanrader en ik hoor heel graag wat je ervan vindt, als je hem kent.

PS The making of Mary Poppins

7 comments on “It’s About Time

 1. Lilian

  Klinkt als een mooie film. Al hou ik niet zo van sci-fi, ik ga hem onthouden. Dank je voor de tip!

 2. Noraly Post author

  :) Ik ook niet Lilian, wist ook eerlijk gezegd niet waar hij over ging toen we hem aanzette. Maar ik ben blij dat ik hem gekeken heb. Hoor graag wat je ervan vindt!

 3. Anita

  Heerlijk film en ben er ook helemaal weg van! Ook al twee keer gekeken maar gaat zeker nog vaker worden.

 4. Linda

  Dit is inderdaad een hele mooie, bijzondere film. Hieruit blijkt maar weer dat het in het leven om de ‘kleine’ dingen draait en niet om de grote, bombastische zaken.

  1. Noraly Post author

   Ja hè, het is zo’n open deur, maar soms weet het je op een beeldende manier weer zo te treffen.

 5. Liet

  Wanneer hij langs komt kijk ik beslist , Het vervelend is dàt ze in Italie de titels veranderen!

Leave a reply

required

CommentLuv badge