moreplease - kruidenplantjes

Ik vind het heerlijk om verse kruiden in je keuken zo voor het grijpen te hebben. Het liefste had ik à la Jamie Oliver zo’n hele kruidenkas naast het fornuis. Maar op de een of andere manier slaag ik er altijd in om ze of te laten verdrogen, of te laten verdrinken, of het wordt een miniatuur-Artis. (Een keer ontdekte ik een groene rups van – serieus – ruim 5 centimeter lang en zo dik als een potlood. Hoe de dinges was die erin gekomen?!)

Al heel lang wilde ik daarom een keer zo’n potje proberen dat het plantje zelf van water voorziet; nooit teveel en nooit te weinig. En hiep hiep hoera, van Rosti Mepal mocht ik er een paar proberen!

moreplease - kruidenplantjes op tafel

Ik ging meteen aan de slag met een nieuwe verse basilicum, wat tijm en rozemarijn. Basilicum gebruik ik veel door de pasta (bijvoorbeeld lekker met cherrytomaatjes, brie, knoflook en pijnboompitjes) en tijm en rozemarijn gaan over de gebakken aardappeltjes. En kip gevuld met citroen, tijm, rozemarijn en knoflook is serieus zo lekker! Reden genoeg dus om vol goede moed een nieuwe kruiden-poging te ondernemen.

moreplease - rosti mepal hydro herbs

Het systeem is heel makkelijk. Je steekt de plastic pin met het koordje door de uitsparing rechtstreeks in de aarde. In de kruidenpotjes die je in de supermarkt koopt zitten gaatjes, maar het is even priegelen om dat gaatje te vinden. In het andere potje wilde ik de tijm en rozemarijn samen planten, dus die haalde ik los en plantte ze met wat tuinaarde rechtstreeks in het potje.

moreplease - rosti mepal how to

Daarna vul je het onderste bakje met water en klaar! Het touwtje dat in het bakje hangt, zorgt ervoor dat de aarde vochtig genoeg blijft, zonder te nat te worden. Verdrinken gebeurt je dus zeker niet meer. Verdrogen kan uiteraard nog wel als je het onderste bakje vergeet bij te vullen, maar je hoeft er in ieder geval niet meer iedere dag aan te denken als het warm wordt in de zomer.

moreplease - kruidenplantjes klaar

Behalve dat deze hydro-potjes heel praktisch zijn, vind ik ze ook erg mooi staan! (Maar Mepal Rosti heeft dan ook heel veel leuke spullen. Ik ben bijvoorbeeld aan het kijken naar hun supervrolijke servies voor buiten in de tuin!)

201505 keuken

Nog meer groen in de keuken, ik ben er dol op!

En wat superleuk is: van Rosti Mepal mag ik een hydro-potje weggeven aan twee gelukkige winnaars (wit, groot formaat)! Laat hieronder een reactie achter met wat je in het potje zou laten groeien en volgende week dinsdag 12 mei om 21 uur worden er twee winnaars getrokken die elk één potje winnen. Veel succes!

*UPDATE*
De winnaars zijn Marijke en Daan, gefeliciteerd! Bedankt voor het meespelen iedereen. :)

PS Zo’n kruidenwand zou ik wel in mijn keuken willen!

{Deze winactie is in samenwerking met Rosti Mepal. De potten die ik heb mogen testen heb ik gratis van ze gekregen voor het maken van deze blog. Een dikke dankjewel aan de lezers en deelnemers van de winactie en aan sponsors zoals Rosti Mepal die het mogelijk maken nieuwe leuke content voor More Please te creëren!}

18 comments on “Je kruidenplantjes levend houden (WINACTIE!)

 1. Rianne

  Ik had zo’n potje. En nadat ik hem na diverse pogingen had weggegeven las ik pas ergens dat het touwtje IN de aarde moest. Tja, als ik alleen het pinnetje er insteek en niet het touwtje verdort zo’n plantje alsnog. Ik wil heel graag een herkansing! Voor peterselie. Die gaat hier in maaltijden en smoothies.

 2. Kimberley

  Ooo, wat zou ik die graag winnen om munt in te planten! Lekkere verse muntthee. I love it! Ik heb het alleen nog niet aangedurfd, omdat ik niet zo heel goed ben met planten. Oeps. Misschien is dit dé oplossing! :)

 3. Inge

  Oo heerlijk he verse kruiden!!
  Ben gek op koken en heb net een prachtige nieuwe keuken, het zou super zijn om lekker te kokkerellen met verse kruiden in me nieuwe keukentje.. Maakt niet uit welke kruiden, maar als ik moet kiezen ga ik denk ik voor peterselie en munt :)

 4. Marijke

  Basilicum! Ik vind het zo lekker, in pasta, een broodje of verse pesto.
  En ik denk dat mijn dochter zo’n potje helemaal leuk vindt, ze is zo bezig met plantjes en watergeven….

 5. Marlou

  Leuk!! Ik zou heel graag een potje winnen om een van onze ‘uit-de-kluiten gewassen’ moestuin kruiden, van de actie bij de Appie, verder in te laten groeien!

 6. Oneshoekimmie

  Ik heb geen groene vingers, maar wel gek op planten, bloemen, groentes en zeker kruiden. Hoewel het lastig is 1 kruid te noemen, moet ik dan toch echt kiezen voor koriander! Ben er gek op! De aziatische keuken is mijn favo, maar bijna gedeelde plek met de Italiaanse keuken. Oh nu twijfel ik want na koriander is basilicum mijn favo…keuzes keuzes..

 7. Michelle

  Wat leuk, ik ben al mini moestuintje begonnen en er komt al sla, ui en romaat op. De rest laat zich niet zien helaas. Dit is een handiger systeem voor kruiden, ik zou voor de basilicum gaan.

 8. Sandra Flossie

  amaai zo leuk.
  Thuis is het mijn man die alle kruiden voorziet (en kookt ook)
  Ik zou het een super vader-dag cadeautje vinden)

 9. Lies

  Zo handig!!! Ik zou voor mijn tijm gaan, want dat wil tot nu toe nog niet zo heel erg lukken, dus ik doe duidelijk iets verkeerd….

 10. Anita H.

  Mocht ik winnen, dan denk ik dat ik het experiment aanga met munt. En mocht dat goed uitpakken dan koop ik zeker een tweede exemplaar voor basilicum.

 11. Marieke

  Wat een super uitvinding! Daar zou ik rozemarijn en peterselie in laten groeien om te verwerken in vooral Italiaanse gerechten, zijn we hier in het gezin dol op!

 12. Shyama Hopman

  Het is bij mij ook altijd treurnis troef met kruidenplantjes, een verdord plantenkerkhof. Ben inmiddels flink wat euries armer aan nieuwe plantjes, elke twee weken is het bingo met die uitgedroogde en verlepte kruiden, ben het zoooooo zat …. Ik wil daarom heel graag zo’n pot proberen, lijkt me geweldig om frisse en verse kruiden voor het plukken te hebben.

 13. Shyama Hopman

  Oooh vergeet te zeggen welk kruid ik als eerste ga proberen. Basilicum, gebruik ik erg veel, vooral voor de salade caprese hmmmm. Eet ik erg vaak, zowel bij de lunch als diner!

 14. Annemarie

  Oh dit klinkt echt goed! Ik kan zelfs een cactus dood laten gaan :( ik heb al 100 keer verse kruiden geprobeerd in leven te houden. Dit zou echt ideaal zijn!

 15. Liet

  Ik doe niet mee hoor maar voor de basilicum vind ik het een uitkomst die heeft altijd dorst,Rozemarijn en tijm kunnen beter tegen droogte,ga hier in Italie ook es kijken,enig idee!

 16. daan

  Graag wil ik een potje.,ga ik heerlijke muntthee maken !!
  Liefs Daan

 17. Dario1979

  Hi admin, do you monetize your moreplease.nl ? There is easy way
  to earn extra money every day, just search on youtube – How to earn $25/hour selling
  articles
  Dario1979 plaatste onlangs…Dario1979

Leave a reply

required

CommentLuv badge