Wat zou je doen als je vrij kon kiezen?

moreplease - boom

Vandaag kwam ik op Forbes hun Gedachte van de Dag tegen: “Als je absoluut vrij om te kiezen bent, dan definieert wat je dan kiest, wie je bent.” Geld, tijd, praktische obstakels: niets is meer een bezwaar. Wat zou je dan kiezen? Weet je het überhaupt?

Als je (net als ik) het moeilijk vindt om te bepalen wat dat ene ding is wat je nou écht het leukst vindt, dan is er een methode van advanced life skills waar ik ooit over heb gelezen, om daar iets beter inzicht in te krijgen. En hij is helemaal niet zo ingewikkeld.

Denk na over je passies, of in ieder geval dingen die je heel heel leuk vindt. En stel jezelf dan de volgende vragen:

1. Zorgt het doen, of eraan denken, dat je je goed voelt over jezelf?
2. Is het iets wat je zo leuk vindt om te doen, dat je het gratis zou doen, of zelfs geld erop zou toeleggen om het te kunnen doen?
3. Als je het doet, verlies je dan de tijd uit het oog?
4. Als je erover praat, praat je er dan vol bezieling over en word je helemaal enthousiast?
5. Als de omstandigheden het zouden toelaten, zou je er dan meer tijd aan besteden?

Je raadt het al, als je voornamelijk ‘ja’ antwoordt op deze vragen, dan heb je je passie gevonden. En dan de Forbes-gedachte erachteraan: dat wat je kiest als je vrij kan kiezen, definieert wie je bent.

Ik heb er eigenlijk nooit zo op die manier over nagedacht. Als ik het moest beantwoorden, dan betekent het dat ik zou kiezen om nog meer te schrijven, mooi te maken en te delen. En allerlei leuke dingen te ervaren, die me inspireren en die dan ook weer op te schrijven, mooi vorm te geven en te delen.

Dus dat is dan wie ik ben. Volgens Forbes.
Is het oké? Ik weet het niet, ik ga er nog eens goed over nadenken.

Wat betekent het voor jou?

PS Wat alle perfectionisten verkeerd doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge