Hoe je van een glas water een feestje maakt

moreplease - fruitijsblokjes in je glas

Tjonge wat kan het soms moeilijk zijn om je kind gewoon water te laten drinken! Lelie, bijna twee, kan er een drama van maken. En toch wil ik niet toegeven. Ik besloot daarom te experimenteren met wat manieren om van water drinken een feestje te maken. Fantasierietjes? Wij hebben ze. Mooie bekers? Ditto. En drinkt mevrouw haar water? Nee hoor, zodra ze doorheeft dat het ‘maar’ water is, dan laat ze het zo uit haar mondje lopen. Maar, ik heb een nieuwe truc en die lijkt te werken.

Fruitijsblokjes! Vorige week vroor ik wat fruit in met de nieuwe Spa Zwarte Bes. Dat ruikt/smaakt heerlijk fruitig, maar het is niet zoet en er zitten ook geen (fruit)suikers, of zoetstoffen in. Gewoon spawater dus, met een geurtje.

moreplease - spa en fruit

Snij wat fruit klein. Je kunt allerlei soorten gebruiken, maar ik vond uiteindelijk dat de stukjes fruit die echt wat zoetheid afgeven (ananas, rijpe kiwi, doorgesneden druiven en bijvoorbeeld mango) het lekkerste zijn.

moreplease - fruit in ijstrays

Je verdeelt ze over de ijsblokjeshouder (serieus, is dat het goede woord?) en schenkt de spa erbij. En dat ziet er in niet-ingevroren toestand al superfeestelijk uit!

moreplease - fruit in ijstray closeup

moreplease - fruitijsblokjes en rozenblaadjes

En dan is het een kwestie van bevriezen en vervolgens het glaasje water ermee versieren.

moreplease - fruitijsblokjes

En een rietje mag natuurlijk niet ontbreken!

201506 Lelie en de fruitijsblokjes

Onze kleine diva was behoorlijk sceptisch en wilde aanvankelijk niet proeven. Maar na enig aandringen nam ze een slokje (met een hoofd alsof ze azijn moest drinken van me), en het bleek interessant genoeg te smaken om meteen de helft van het glas leeg te drinken. Voor Lelie een enorme prestatie!

201506 Lelie drinkt fruitwater

En als bonus was er bevroren fruit dat langzaam te voorschijn kwam en waar ze mee kon gooien op kon knabbelen.

Conclusie? De truc werkt! De suikerloze fruitspa’s zijn een hele gezonde optie en geven vooral geur, geen zoetheid. De ijsblokjes worden door het koolzuur wat doffer en brozer, maar werden desalniettemin door de jury goedgekeurd.

Ik zou het ook een keer willen proberen met wat ijsblokjes van stukjes fruit in puur fruitsap. Maar dan speel ik wel een beetje vals, want daar wordt het water natuurlijk zoeter door. Ik hou jullie op de hoogte!

Is het ook een heel ding bij jullie om water te drinken? Wat zijn jouw manieren om het interessanter te maken?

PS 5 stijlvolle manieren om je lunch mee te nemen

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Wat een leuk idee! En niet alleen voor kinderen hoor ;-)

    Mijn meisje drinkt vooral goed uit haar mooiste (roze) drinkbeker. Dat is zo één met een tuitje en omdat je die niet goed schoon krijgt, mag er van mij alleen maar water in. Dus drinkt ze vooral veel water :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge