The Reading Challenge – deel 1

the reading challenge 1

Wist je dat lezen één van de beste manieren is om te ontspannen? Zelfs zes minuutjes lezen verlaagt je stressniveau al met tweederde en doet je hartslag dalen. Ik houd enorm van lezen, maar kom er de laatste jaren (vierenhalf om precies te zijn ;) bijna niet meer aan toe. Tot zo’n drie maanden geleden. Sinds de nachten met Alexander rustig zijn probeer ik weer iedere avond een paar bladzijdes te lezen. Wat is dat heerlijk! Als bonus doe ik op deze manier extra lang met een boek, ha!

De afgelopen maand deed ik mee met The Reading Challenge: 30 dagen lang foto’s maken van boeken. Wat een leuk excuus om iedere dag even de boekenkast in te duiken! Ik had dat gemist. Het was de bedoeling om je foto’s steeds op social media te posten (ik deed dat op Instagram) en daar leerde ik weer een heleboel andere mensen kennen die met dezelfde challenge bezig waren. Zo leuk om ieders keuze te zien; mijn lees-wens-lijstje is weer enorm uitgebreid.

Als je het leuk vindt, laat ik de komende drie weken steeds een stukje van mijn challenge zien. Ik ben benieuwd of je de boeken al kent, zo niet, het zijn allemaal aanraders! (Op een paar na, maar dat zal ik er duidelijk bij zetten. :) En ik hoor uiteraard graag wat je zelf in zou vullen bij de verschillende opdrachten.

1: stel jezelf voor: een foto van mezelf :) Noraly King, aangenaam!

2: ik lees nu: The Rosie Project van Graeme Simsion. Geweldig boek over een superintelligente genetica professor met Asperger die de ideale vrouw probeert te vinden middels een enquête. Het boek vertelt vanuit het perspectief van de jonge professor en hij is zo mooi neergezet. Het leven ziet er heel anders uit als je alles – alles – rationeel benadert. Inmiddels heb ik hem uit en ik vind het zo’n leuk boek, dat ik het vervolg ‘The Rosie Effect’ ook zeker ga kopen.

3: laatste aankoop: Perfect van Rachel Joyce. Ik koop zelden mijn boeken zelf; als we koffie aan het drinken zijn bij Paagman, komt Brian vaak weer met een cadeautje aanzetten. Hij weet heel vaak precies uit te kiezen wat ik leuk vind. Het is dus even geleden dat ik zelf een boek kocht. Volgens mij was het Perfect; ik kocht het omdat ik The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry zo’n mooi boek vond en heb het met veel plezier gelezen. Het is pijnlijk mooi, over een man wederom met een syndroom (toeval, echt waar) die als jongen iets verschrikkelijks meemaakt, dat zijn hele leven verder beïnvloedt. Maar, eerlijk is eerlijk, het boek over Harold Fry is veel warmer en vond ik fijner lezen dan deze.

4: hardcover: het Spel van de Engel van Carlos Ruiz Zafon. Ik heb niet heel veel hardcovers, dus ook niet veel keus. De boeken van Zafon lezen wel heel fijn weg en zijn steeds mooie verhalen over het oude Spanje.

60-dagen

5: paperback: 60 dagen van Gillian King. Eén van haar mooiste boeken, over een moeder, haar dochtertje en de liefde… Echt, als je dit boek nog niet hebt gelezen, lees het dan; ik werd helemaal meegezogen in het verhaal. Gegarandeerd dat je hardop moet lachen en dat je een traantje laat.

6: favoriete serie: de Frieda Klein serie van Nicci French. Elke keer weer zo spannend! Frieda is psychoanalytica en alle boeken kruipen ook letterlijk in de geest van de dader.

7: personage look-a-like: heb ik overgeslagen. Ik heb nooit een heel concreet beeld van de personen in een boek.

8: boekenkast: Uiteindelijk komen er zeker een aantal boeken in de woonkamer, maar ze staan nu nog steeds op een mooi plekje bovenaan de trap.

particular-sadness-of-lemon-cake

9: favoriete cover: the Particular Sadness of Lemon Cake van Aimee Bender. Ik heb al eerder over mooie covers geschreven, maar dit blijft mijn favoriet. Het verhaal is ook echt prachtig, over een meisje dat emoties van anderen kan proeven in het eten dat ze klaarmaken. Ik lees Engelse boeken heel graag in het Engels, en zeker bij dit boek is dat een aanrader. Aimee maakt zulke prachtige zinnen, die stuk voor stuk lezen als kleine gedichtjes. Ik ben verknocht aan haar schrijfstijl en haar wonderlijke ideeën die ze uitwerkt in boeken.

10: raar einde: het Huis aan de Gouden Bocht van Jessie Burton. Dit is dus een voorbeeld van een boek dat ik niet zo snel zou aanraden. Misschien was het omdat het een vertaling was, maar dit boek bekoorde mij niet echt. Het onderwerp leek me best grappig (Amsterdam, gouden eeuw, een plattelandsmeisje komt in een chique herenhuis te wonen en koopt daar een levensgroot poppenhuis. En daar is iets raars mee aan de hand…) In ieder geval liep het verhaal niet lekker en voor mij eindigde het ook nogal onbevredigend. Maar misschien heb je een andere mening.

The Reading Challenge komt uit het gelijknamige boekje van Mila Levchenko. Er staan allemaal leuke opdrachten in, waarvan deze fotochallenge er slechts ééntje is. Doe je ook mee? Als je meer wilt weten over het boek zelf, vind je hier de review van Biebmiepje. Volgende week zal ik de volgende tien boeken uit mijn challenge delen.

PS Ook leuk om te doen met boeken: “The travelling book

{Credits: leesweetje over stressverlagend effect van lezen uit la flamme}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge