The Reading Challenge – deel 2

the reading challenge 2

Vorige week deelde ik de eerste tien opdrachten uit The Reading Challenge: 30 dagen lang foto’s maken van mooie boeken die je hebt gelezen, of van dingen die met boeken te maken hebben. Hierboven zie je volgende serie foto’s. Het zijn wederom allemaal aanraders, op eentje na, maar dat staat erbij.

joanne harris chocolat

11: mag ik hier wonen? Doe mij maar het Chocolat van Joanne Harris. Zo’n heerlijk verhaal! Ken je het? Vianne is altijd op reis met haar dochtertje en strijkt neer in een Frans dorpje waar ze haar eigen chocoladewinkeltje start. Ze weet blindelings wat haar klanten verrukkelijk vinden en maakt de meest toverachtige combinaties. En dan wordt ze verliefd… Eén van de weinige verhalen waarbij ik zowel het boek als de film helemaal geweldig vond.

12: interessant: the Signature of all Things van Elizabeth Gilbert. Ik hou van boeken waar je iets van leert en dat is met dit boek ook zeker het geval. Het speelt zich af in de 19e eeuw, waarin het kleine meisje Alma Whittaker opgroeit en net als haar vader een succesvolle botanist wordt. Zij is intelligent, haar zusje is mooi. Het verhaal is fascinerend en bovendien prachtig verteld door Elizabeth Gilbert, die ook ‘Eat, Love, Pray’ heeft geschreven. (Meer over dat boek in het laatste deel van deze challenge volgende week.)

13: ik kan niet wachten: totdat ik weer een nieuw boek bij boekhandel Paagman, in Den Haag, kan kopen. In de vestiging aan de Frederik Hendriklaan kom ik bijna wekelijks, maar nu is er net een mooie nieuwe locatie in het centrum geopend, waar deze foto van is. Prachtige zaak, werkelijk waar.

14: niet uitgelezen: Chanel & co van Marie-Dominique Lelievre. Zo interessant als het verhaal is, ik moet bekennen dat het me niet is gelukt om door deze biografie van Chanel heen te komen. Ik was aanvankelijk erg enthousiast om meer te lezen over hoe zij leefde, maar ik ben geen goede voor droge feiten en voetnoten. Wellicht heb je een andere mening?

isabel allende paula

15: mijn held of heldin: Als favoriete heldin kan ik alle prachtige sterke vrouwen uit de verhalen over het oude Latijns-Amerika van Isabel Allende wel noemen. Of misschien gewoon Isabel zelf. Wat een verschrikkelijk goede schrijfster.

16: zielig, heel erg zielig: Paula van Isabel Allende, geschreven voor haar ongeneeslijk zieke dochter. Dat verhaal blijft me altijd bij, het is zo mooi! Tijdens de laatste weken van haar dochters leven deelt Isabel het meest dierbare dat ze heeft; haar herinneringen. Het verhaal is grappig, lief, aangrijpend en een prachtige bevestiging van de speciale band tussen een moeder en haar dochter.

17: boekenlegger: Deze is zo gekreukt en gescheurd dat hij bijna niet meer te gebruiken is, maar het is mijn liefste. Zo’n vier jaar geleden gekregen van Brian en met een lief tekstje binnenin.

rachel joyce the unlikely pilgrimage of harold fry

18: aanbevolen: the Unlikely Pilgrimage of Harold Fry van Rachel Joyce. Harold Fry is een oude, getrouwde man en op een dag krijgt hij een brief van een jeugdliefde. Als hij de brief die hij terug schrijft gaat posten blijft hij doorlopen, langs de brievenbus, zijn dorp uit, het Engelse landschap in, op weg naar deze Queenie. Zo’n warm en lief en gelaagd verhaal over alles wat hij meemaakt en wat er vroeger met hem gebeurd is. En het leest ook nog eens heel makkelijk weg. Prachtig.

19: goed plot: the Cuckoo’s Calling van Robert Galbraith, oftewel JK Rowling. Steengoede Engelse detectiveserie over inspecteur Strike. (Ik vertelde er hier al iets over). Het is zo goed geschreven dat je alle details letterlijk voor je ziet. Je wordt meegezogen in een heel spannend verhaal vol cliffhangers, waarbij je op het eind tóch nog op het verkeerde been blijkt te zijn gezet.

Dat was hem voor deze week. Zaten er boeken tussen die je nog niet kende? Zou je ze lezen?

The Reading Challenge komt uit het gelijknamige boekje van Mila Levchenko. Het is heel leuk om mee te doen! Volgende week deel ik de laatste tien opdrachten.

PS De eerste tien opdrachten uit The Reading Challenge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge