Waar je mooie voedingsjurken voor een feestje vindt

201506 borstvoeding

Om de melkkoe maar meteen bij de horens te vatten; hoe fijn borstvoeding kunnen geven ook is, het beperkt je behoorlijk in wat je kunt dragen. Van je eigen garderobe zijn eigenlijk alleen nog de shirts met een wijde hals of met knoopjes praktisch. Een mooie sjaal erbij, een beetje oefenen en als je wil hoeft niemand zelfs ook maar het randje van je bh te zien als je de kleine de borst geeft. (Als je je er überhaupt comfortabel bij voelt. Geloof me, ook ik moest een drempel over om te durven voeden in het openbaar!)

Gelukkig kun je ook allerhande voedingskleding krijgen, van dit welbekende basic shirt dat je in allerlei merken en kleuren kunt krijgen, tot de prachtige items van bijvoorbeeld Japanese Weekend.

Maar er kleeft vaak één groot nadeel aan deze tops en shirts; het is bijna onmogelijk om mooie spulletjes te vinden die niet voor zwangere buiken gemaakt zijn. Bijna ieder shirtje, jurkje of topje waar je in kunt voeden past ook over een bolle buik. Dat kan natuurlijk erg prettig zijn, want de meeste buiken zijn niet meteen weer terug in maatje pre-zwangerschap. (En dat is prima! Kate rockte haar buik! ;) Maar als je na een tijdje weer wat slanker bent, dan zou het soms best lekker zijn om iets moois te dragen wat goed past én waarin je makkelijk en discreet kunt voeden.

201506 borstvoeding Alexander

Borstvoeding geven op een feestje

Het is uiteraard geen groot probleem, om een tijdje wat minder keuze te hebben in je kledingkast. Ik heb zelf een stuk of vijf shirts waarin ik makkelijker kan voeden, die ik nu de hele tijd draag. En dat is prima. Maar soms voor een feestje, zoals het aankomende huwelijk van mijn broer bijvoorbeeld, zou het toch leuk zijn iets anders aan te kunnen trekken. Zeker op een chique gelegenheid zoals een huwelijk wil ik graag zo discreet mogelijk kunnen voeden, dus het liefste zou ik een jurkje vinden dat er speciaal voor gemaakt is.

Als je, net als ik, op zoek bent naar leuke kleding waarin je kunt voeden en die niet meteen heel erg zwangerschapsachtig is, dan heb ik hier een paar tips voor je.

Tips voor feestelijke voedingskleding

zara jurk met lage halslijn

1. Je hoeft natuurlijk niet per se echte voedingskleding te kopen. Kies gewone kleding met een diepe v-hals, of een waterval hals. Let erop dat de stof elastisch is, dat maakt voeden stukken makkelijker. Deze prachtige jurk van Zara zou bijvoorbeeld prima zijn. Kies er een mooie sjaal bij om het risico op nipple-gate te vermijden.

pomkin voedingsjurk victoria

2. Of, als je voor gewone kleding gaat, kies een overhemdjurk, of in ieder geval iets met knoopjes die tot ver naar beneden open kunnen. Als er genoeg knoopjes zijn, kun je zelfs het bovenste knoopje dicht laten zitten om wat discreter te voeden als je dat prettig vindt. Deze jurk van Pomkin is zelfs een officiële voedingsjurk en zorgt voor toegang via twee verborgen ritsjes.

rachael nursing dress

3. Maar je kunt ook gaan voor feestelijke kleding die voor voedende moeders gemaakt is. In Engeland is er een shop die ook niet-zwangerschapskleding verkoopt. Hij heet Mamalatte, ze bezorgen in Nederland en ze hebben allerlei mooie feestelijke jurkjes, zoals deze hierboven.

seraphine voedingsjurk enja

4. Een andere speciale borstvoedingsshop is het leuke Boobs ’n Burps. Ze hebben prachtige kleding (en meer!) die je zowel tijdens je zwangerschap als tijdens de borstvoedingsperiode kunt gebruiken. Houd vooral je oog open voor mooie stoffen en een fijne snit: sommige kleding staat mooi zowel zonder als mét buik.

mamalicious geplooid geweven voedingsjurk lichtroze

5. Veel merken van zwangerschaps- en voedingskleding verkopen hun kleding ook rechtstreeks. Bij Mamalicious bijvoorbeeld hebben ze een prima basiscollectie en dit jurkje is vanwege de fijne crêpe-look heel geschikt voor chiquere gelegenheden.

asos maternity nursing skater dress floral print

6. Ook ASOS heeft een rubriek met voedingskleding. Net als bij Boobs ’n Burps is het kleding die je zowel tijdens als na je zwangerschap kunt dragen, maar er zitten zulke leuke jurkjes bij, waarbij dat echt niet uitmaakt.

Ik hoop dat er iets leuks voor je bij zit! Als je zelf tips hebt voor feestelijke voedingskleding dan hoor ik ze graag.

 

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge