Een kleurige tip voor al je lijstjes

moreplease - kleurig lijstje begin

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik kan vrolijk worden van lijstjes. Meestal schrijf ik ze in een mooie Moleskine, op mijn werk is het vaak een geeltje, maar het kan ook anders. Als je het leuk vindt, laat ik je hieronder zien hoe je van een simpel lijstje iets moois maakt, waar je graag en vaak naar wilt kijken.

Ik had er eentje nodig voor ons huis. Met alle klusjes die bij een nieuw (oud) huis horen, alle zaken die je nog wilt veranderen, en de spullen die je nog moet kopen, kan het wel eens lijken of er nooit een eind aan komt. En omdat het zoveel is, weet ik nooit waar te beginnen en waar ik prioriteit moet leggen. Je kunt tenslotte ook niet alles in één keer doen.

Daarom wilde ik een lijstje waar we alles op konden zetten, lekker konden schuiven met prioriteiten en – het belangrijkste – waar ik graag naar zou kijken. Ik schat zomaar in dat we er namelijk nog een hele tijd tegenaan moeten kijken voordat alles af is. :)

Je hebt nodig:

grote vellen papier
waterverf
masking tape

moreplease -  kleurig lijstje voorbereidingen

Een of twee grote vellen gebruik je straks als ondergrond, dus die schilder je helemaal vol. Geef je innerlijke Bob Ross de vrije ruimte en ga zo netjes of slordig te werk als je wilt. Ik wilde lichte kleuren, om straks de kleine strookjes papier wat beter op uit te laten komen. En op die papiertjes moet je straks ook kunnen schrijven, dus dan werken hele donkere kleuren wat minder. Maar doe gewoon lekker wat je wilt.

moreplease - kleurig lijstje kinderen tekenen

“Kijk mam, een robot!” Tja…

moreplease - kleurig lijstje beschilderd papier

Nadat je alle vellen volgeschilderd hebt laat je ze goed drogen.

moreplease - kleurig lijstje in stukken knippen

Daarna knip je een aantal vellen in kleine reepjes.

moreplease - kleurig lijstje reepjes

moreplease - kleurig lijstje voorbeeld

Die reepjes kun je daarna beschrijven met al je klussen, wensen, ideeën en al het andere wat een lijstje behoeft. En daarna plak je ze met masking tape op de grote vellen. Omdat de masking tape vaak niet zo kleeft, kun je ze nog prima van plek (en dus prioriteit) veranderen.

moreplease - kleurig lijstje envelop

Hang er een grote envelop bij met extra reepjes papier, een stift en de masking tape, voor al je toekomstige inspiratie. En als er iets van je lijstje af kan, dan haal je het strookje van de lijst en plak je het ernaast.

moreplease - kleurig lijstje aan de deur

De bedoeling is dat je deze vrolijke lijst ergens hangt waar je hem vaak ziet. In ons geval hangt hij op de binnenkant van de kastdeur in de kamer. Die staat vaker open dan dicht staat, omdat al het speelgoed van de kleintjes erin zit, dus we zien hem continu. En als er visite komt, doen we hem subtiel dicht, zodat niet iedereen met zijn neus op onze feiten gedrukt wordt. ;)

Wij hebben een huis-lijst (en ja, de lamp in de woonkamer afmaken hoort daarbij) en een vakantielijst. Inmiddels zijn we naar het Museon geweest, hebben we struiken voor de tuin gekocht en is oma nu aan het logeren bij ons. Morgen gaan we naar de Beekse Bergen. :) Wat zou er op jouw lijst staan?

PS Let op, vandaag is de laatste kans om mee te doen met het Grote Dertigplus Bloggers Onderzoek

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Als ik mijn huidige to do do do and do list af heb, begin ik mijn volgende met ‘en nu een mooie lijst maken! ‘ Leuk!

  2. Ben ook dol op lijstjes wàt een geweldig idee,jij bent echt creatief en een duizendpoot!! Enig dat je de kindjes mee liet doen!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge