Kip met ananas, maar dan heel chique (en toch simpel)

moreplease - ananas doormidden snijden

Vakantie! Inmiddels zijn wij al zo’n drie dagen aan het genieten van de heerlijke zomerse buien (ahum), maar dat mag de pret niet drukken. Bovendien wordt het vanaf nu stralend weer, dus kom maar op met die zonnebrand. In de tussentijd haalde ik vanavond wat inspiratie uit een zalig zoete ananas. En omdat mijn moeder voor het eerst bij ons kwam logeren in het nieuwe huis wilde ik daar iets leuks mee doen.

Wat dacht je van kip met ananas, maar dan anders? (En echt, ik beloof je, het is heel makkelijk, maar ziet eruit als iets wat een Thaise kok zou maken.)

moreplease - ananas stukken eruit snijden

Je begint met het doormidden snijden van een grote rijpe ananas. Pak een lekkere goudgele, die al flink ruikt. (Niet té, want dan is hij overrijp en wordt het per ongeluk een alcoholisch gerecht. En dat is serieus niet zo lekker als het misschien klinkt.)

In een ananas zit een harde kern, die is niet lekker en niet gemakkelijk te verwerken. Snij dus verticaal langs die kern. Daarna snij je het vruchtvlees langs de rand in. Voorzichtig dat je de schil niet doorboort, anders is je ananasbakje straks lek.

moreplease - ananas leeg

Als je daarna vanaf de zijkant steeds schuin naar binnen snijdt, kun je steeds een reep vruchtvlees verwijderen. Toegegeven, op een gegeven moment is het een beetje creatief hakken, maar dat ziet niemand uiteindelijk.

moreplease - ananas vullen

Vul vervolgens de ananas met iets wat je erbij vindt passen. Je kunt dit zo moeilijk en creatief maken als je zelf wilt. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb vals gespeeld. Dit is originele Kip Siam van Knorr, met een hele zak voorgesneden Chinese groenten in plaats van het voorgeschreven bosuitje. En de stukjes ananas en wat extra cashewnoten, dat dan weer wel.

moreplease - ananas kip kaas in de oven

De ananas gaat met vulling en al in de oven. Voor de gezelligheid strooide ik er nog wat kaas bovenop, want dat smelt zo leuk. (Ik deed 220 graden, op 15 minuten.)

moreplease - ananas met kip en rijst klaar

En, tadaaaa! Kip Siam, maar dan in een ananas.

moreplease - kip met ananas klaar

Eet smakelijk! Kom maar op met die zomer.

PS Een ander favoriet vakantiegerecht: zoete, rijke Italiaanse peperonata

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge