The Reading Challenge – deel 3

the reading challenge 3

Een dagje later, want we zijn net terug van een heerlijk lang weekend Bosrijk, wat een aanrader! Maar hierbij het laatste deel van mijn Reading Challenge, met wederom een heleboel fijne boeken waar ik je graag iets over vertel.

literaire aardappelschiltaartgenootschap van guernsey

20: moet verfilmd worden: Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap Van Guernsey van Mary Ann Shaffer. Deze kocht ik vanwege de vrolijke titel op de cover, maar het bleek een prachtig en dierbaar verhaal te zijn over een briefwisseling die ontstond tussen de bijzondere boekenclub van de eilandbewoners van Guernsey en een Londense schrijfster. Ondanks het nogal beladen tijdstip, net na de tweede wereldoorlog, is het een luchtig verhaal en leest het heerlijk weg.

21: mijn volgende boek: The One Plus One van Jojo Moyes. Destijds nog op mijn leeslijst, maar een paar weken terug ben ik hierin begonnen. Nu ik de eerste hoofdstukken door ben (want dat kostte wel wat moeite), ontvouwt zich een mooi verhaal over de alleenstaande moeder van een ongelofelijk slim meisje, die als schoonmaakster werkt. Inmiddels zijn ze op weg naar een wiskunde-challenge in Schotland in een oude Rolls Royce die met plakband aan elkaar hangt. Het prijzengeld hebben ze hard nodig voor haar opleiding…
(Heel vaak zijn de eerste hoofdstukken lastig, heb je dat ook? En als je er dan eenmaal in zit… kun je het niet meer wegleggen! Dit is zo’n boek. :)

22: moet ik hebben: the Rosie Effect van Graeme Simsion, omdat deel 1 zo ontzettend leuk is! Verder kan ik er nu dus nog niets over vertellen, maar ik heb er zin in!

23: mijn ‘te lezen’ stapel: die is er niet. Ik doe namelijk eeuwen over een boek omdat ik maar een paar bladzijdes per avond lees.

eten bidden beminnen

24: wil ik nog een keer lezen: Eten, Bidden en Beminnen van Elizabeth Gilbert. Dat ken je vast. Wat een inspirerend boek! Het is een verslag van Elizabeth, die zichzelf na een scheiding helemaal kwijt is. Dan gaat ze op reis. Ze eet zich tonnetje rond aan pasta en ijs in Rome, en ze leert stil te zijn en te bidden in India. Uiteindelijk vindt ze zichzelf steeds meer terug. En daar blijft het niet bij… Destijds zette dit boek me enorm aan het denken over of wat ik aan het doen was, me wel gelukkig maakte. Het klonk zo aanlokkelijk, je haren in de wind en gáán! Wie wil dat niet?

25: boekverfilming: Gone With The Wind van Margaret Mitchell Een stukgelezen boek uit de kast van mijn tante dat nu mooi staat te wezen in de mijne, en een heerlijk ouderwets romantische film… Het verhaal over Scarlett O’Hara en Rhett Butler is een klassieker, over een romance die zich afspeelt rond de Amerikaanse burgeroorlog. (En als Lelie de kleine diva uithangt, doet ze me aan haar denken!)

26: top 3 favorieten: Zestig Dagen van Gillian King, the Particular Sadness of Lemon Cake van Aimee Bender en Memoirs of an Imaginary Friend van Matthew Green. Zestig dagen noemde ik al in de deel I van de challenge, het is een geweldig mooi, ontroerend, hilarisch boek over een moeder, haar dochtertje en de liefde. Ook The Particular Sadness of Lemon Cake, beschreef ik daar. De laatste, Memoirs of an Imaginary Friend, is ook echt een aanrader. Het verhaal gaat over het verborgen leven van alle onzichtbare vriendjes die kinderen hebben. Zo’n ontzettend aandoenlijk verhaal, want wat gebeurt er met die vriendjes als de kinderen niet meer in ze geloven? Bovendien kan Max, over wie het verhaal gaat, zijn vriendje extra goed gebruiken. Hij heeft Asperger en zijn vriendje moet hem beschermen. Maar dat is niet altijd makkelijk als niemand je kan zien…

27: favoriete schurk: deze heb ik overgeslagen, ik kon niemand verzinnen.

28: quote: “Hatter, why ís a raven like a writingdesk? ~I haven’t the slightest idea.” Deze, uit Alice in Wonderland, is al jaren mijn favoriet. Ik heb hem heel lang als bio op twitter gehad. Gewoon, omdat Alice zo heerlijk is, met of zonder haar much-ness. Omdat dingen niet altijd iets hoeven te betekenen. En omdat we Lelie bijna zo hadden genoemd.

29: hoofdstuk: oeps, deze heb ik ook overgeslagen…

30: deze maand gelezen: voor mij geen ‘deze maand gelezen’-stapel, maar een foto van het plekje dat ik door deze challenge veelvuldig heb bezocht, mijn boekenkast.

Zo, dat is het einde van dertig dagen the Reading Challenge doen. Ik heb er echt van genoten! Iedere dag zat ik weer voor mijn boekenkast, op zoek naar een boek passend bij de opdracht van die dag. Al bladerend beleefde ik ze allemaal weer een beetje opnieuw. Ik heb ze stuk voor stuk in handen gehad; oude juweeltjes, recente vondsten, mooie covers, lifechangers, en boeken waar ik een heel goed gevoel aan overhield maar waarvan ik geen idee meer heb waar ze precies over gingen. Ze hebben allemaal een plek in mijn hart en ze dagelijks zien maakte me vrolijk.

Doe ook mee, als je het leuk vindt! Mijn challenge deelde ik via mijn Instagram account. Maar je kunt al je opdrachten ook via Twitter of Facebook delen. Ik vond het vooral leuk om te zien wat andere mensen voor boeken kozen.

PS De aanraders uit deel I en deel II van the Reading Challenge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge