more please - nieuwe rozen

Vind je het ook soms zo moeilijk om naar het nieuws te luisteren? Ik wel, en ik kan er soms behoorlijk depressief van worden. Alsof de hele wereld alleen maar bestaat uit nare berichten, want iedere seconde gebeurt er wel iets ergs. Inmiddels kan ik dat niet meer wijten aan de zwangerschapshormonen: ik ben gewoon een emotioneel watje.

Toen ik vorige week in de auto weer zo’n bericht hoorde, besloot ik daarom voor de verandering eens te focussen op alle leuke dingen die ook iedere minuut gebeuren. Op dingen die je niet hoort op het nieuws.

Bijvoorbeeld…

  • ..ik gok dat met 7 miljard mensen in 24 tijdzones er precies op dit moment zeker 100 mensen een ijsje aan het eten zijn.
  • ..en er zijn 30.000 mensen die vandaag verliefd worden.
  • ..iedere minuut krijgt iemand ergens op de wereld het beste nieuws van zijn leven te horen!

Of het waar is? Vast wel! Laten we lekker positief doen.

Heb je nog aanvullingen voor het lijstje?

PS Het geheim van ’s werelds gelukkigste steden

One comment on “Zonnige tip voor emotionele watjes

  1. Liet

    Ik herken het helemaal zeker na laten we zeggen 11 september 2001,langzaam aan vielen zekerheden weg,de economische crisis en vooral alle nare dingen ,zoals jij zegt,op televisie,ik heb periodes dat ik geen journaal wil horen maar dat is soms moeilijk met een slechthorend iemand in huis en dit vind ik een goeie tip!

Leave a reply

required

CommentLuv badge