Chocolade Pindakaas Marshmallow Taart

moreplease - chocolade pindakaas marshmallow taart

Eén van de dingen waar ik ontzettend blij van kan worden, is chocoladetaart. Ik heb nog steeds een fantasie waarbij ik in een verfilming van Roald Dahls ‘Matilda’ de stoute Bram Bokkepoot mag spelen, die voor straf een hele chocoladetaart moet opeten, ten overstaan van de hele school. Heerlijk.

Chocoladetaart, als hij zacht en rijk en romig is, is op zichzelf al meer dan genoeg. Vorkje erbij, dekentje, kopje thee en parkeer mij maar op de bank. Maar, de doorgewinterde chocoladeliefhebber wil ook wel eens iets anders. Wat dacht je van de onweerstaanbare combinatie met pindakaas én marshmallow? Echt, deze moet je gewoon geprobeerd hebben!

Omdat de vulling vrij rijk is, gebruik je voor de taart het beste een licht biscuitdeeg. Bonus, dat is ook nog eens heel simpel om te maken! Ik maak altijd het basisrecept van www.deleukstetaarten.nl, dat ik aanpas aan mijn bui. Deze keer moest het een chocoladetaart worden, dus verving ik 50 gram van de bloem, door cacao.

Ingrediënten
5 eieren
150 gram suiker
75 gram bloem (als je een naturel cake wilt, dan gebruik je 125 gram bloem en geen cacao)
50 gram cacao
25 gram maizena
zakje vanillesuiker
zout

vulling
1 pot Marshmallow Fluff
ongeveer een half potje pindakaas (175 gram)

icing
1 bus poedersuiker
paar lepeltjes water
versiering

Springvorm van 24 centimeter

moreplease - chocolade pindakaas marshmallow taart gebakken

Zo maak je de basistaart:
Zet de eieren alvast in een kom met warm water. Verwarm de oven voor op 140 graden. Dan ga je aan de slag. Doe de eieren met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Zorg dat ze goed warm zijn, of zet anders deze kom in een bak met heet water. Klop zeker 10 minuten met een mixer. Dit is dé truc om licht en luchtig beslag te krijgen. Je ziet dat de eieren lichtgeel van kleur worden en het beslag wordt twee keer zo groot.

Nou staat in recepten vaak dat je de bloem moet zeven. Ik doe dat nooit, maar meng de droge ingrediënten, in dit geval de bloem, de cacao, de maizena en het zout, heel goed door elkaar met een garde. Daarna spatel je dit voorzichtig door de eieren.

Vet de springvorm heel goed in, en bestrooi deze met bloem. Klop het teveel aan bloem er weer uit. Zo zorg je ervoor dat de taart straks goed uit de vorm komt. Zet het geheel in de oven en bak het ongeveer 45 minuten, totdat een satéprikker die je erin steekt er droog weer uitkomt. Start na ongeveer 35 minuten met checken, als je de taart te lang bakt wordt hij droog. Verhoog de temperatuur tijdens het bakken geleidelijk naar 185 graden. Ik doe dat door als ik de taart erin zet de temperatuur eerst naar 160 te draaien en na 20 minuten naar 185 graden. Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.

moreplease - chocolade pindakaas marshmallow taart doorgesneden

Snij de taart met een groot broodmes voorzichtig doormidden. Je kunt ook twee taarten bakken. In dat geval draai je de onderste taart ondersteboven, zodat je een plat oppervlak hebt om te vullen.

moreplease - chocolade pindakaas marshmallow taart laag 1

Nu komen de goodies. Eerst pak je je pot pindakaas. Schep de helft eruit en verwarm dit in een kom in een pannetje heet water, of heel even in de magnetron, zodat hij lekker zacht is. Smeer een heerlijke dot uit over de onderste helft van de taart.

moreplease - chocolade pindakaas marshmallow taart fluff

Kende je de Marshmallow Fluff al? Het is een soort pasta van marshmallows; wit, heel zoet, plakkerig, maar in combinatie met pindakaas en chocolade echt perfect. (Denk aan de kampvuurtjes vroeger waar je heel gezellig marshmallows zat te roosteren aan een stok, samen met die ene jongen die je wel leuk vond.)

moreplease - chocolade pindakaas marshmallow taart vullen

Smeer de marshmallow ook uit over de taart, maar let op dat je niet te dicht bij de rand komt. De fluff heeft nogal de neiging om uit te lopen.

moreplease - chocolade pindakaas marshmallow taart gevuld

Leg voorzichtig de bovenste helft op de taart. Gebruik eventueel een bord voor stabiliteit, om te zorgen dat de taart niet doormidden breekt.

moreplease - chocolade pindakaas marshmallow taart versieren

Daarna kun je de taart versieren hoe je wilt. Ik heb deze keer een simpel glazuur gemaakt van poedersuiker, waaraan je steeds een klein beetje water toevoegt, totdat het een papje wordt. Je hebt echt heel weinig water nodig, ik heb het hier over lepeltjes water, wees dus erg voorzichtig! Zolang het glazuur nog niet hard is, kun je er allerlei leuks op plakken. Ik gebruikte de gouden en roze confetti van de Hema.

moreplease - chocolade pindakaas marshmallow taart klaar

moreplease - chocolade pindakaas marshmallow taart sweet table

moreplease - chocolade pindakaas marshmallow taart stukje

Klaar! Eet smakelijk. :)

Ik maakte hem voor Lelie’s tweede verjaardag en hij was heerlijk… Lijkt het je wat en zou je het erop wagen?

PS 5 stijlvolle manieren om je lunch mee te nemen

Doe mee met de conversatie

8 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge