De kleur van september is…

chris zielecki starry sky

Bijna september! Kun je het geloven? De afgelopen acht maanden lijken wel voorbij gevlogen. En morgen is daar september. September van de frisse start na de vakantie, van walnoten, appels en bramen, van rode wijn, en van de laatste loodjes (bijna alweer sinterklaas en kerst, ha!). Met al dat herfstigs zou je verwachten dat als september een kleur had, dat die okergeel zou zijn. Maar nee, het diepdonkerblauwe saffier hoort bij september. (Ik ben jarig in september en ik hou van die kleur, jij?)

Daarom hier een paar prachtige saffierblauwe inspiratieplaatjes die ik vond. Zoals deze sterrenhemel van Chris Zielecki. Ik ben meteen terug bij kampvuurtjes in Frankrijk van vroeger, toen we nachten opbleven om vallende sterren te kijken.

myscandinavionhome darkblue cushions

Ik houd enorm van witte interieurs, en als ze gecombineerd worden met oud hout en mooie donkerblauwe kussens krijgen ze meteen een mooi herfstig sfeertje. (Foto: My Scandinavian home)

blueberries

Borden vol friszoete bosbessen, om door de pannenkoekjes te doen, of je yoghurt. Of gewoon lekker zo. (Foto: Wishful Thinking)

yasha butler

Prachtige blauwe kommetjes van Yasha Butler om ze in te doen.

nectar and stone

En hoe waanzinnig mooi en heerlijk zien deze macarons van Nectar and Stone eruit…!

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Ik heb nooit geweten dat maanden ook een kleur hebben, wat bijzonder! Ik hou ook heel erg van deze kleur, vooral voor kleding, en ben toevallig (?) ook deze maand jarig. Wat grappig!

  2. Er is voor zover ik gevonden heb ook geen letterlijk kleuren-van-de-maand-overzicht. Maar, maanden hebben ‘birthstones’ en die van september is saffier. Vandaar dat ik op donkerblauw uitkwam. Sorry dat ik dat niet duidelijker heb uitgelegd! In dit artikel staat het wel mooi; als je synestetisch bent, kunnen maanden namelijk wel een kleur hebben. http://www.apartmenttherapy.com/synesthesia-and-color-98544

    1. Ja vind ik ook, die kleur! Dank je en ik ben ook benieuwd naar de komende maanden, Heb nog niet vooruit gespiekt.

  3. hallo
    ik doe heel veel met kleuren maar ik lette er nooit op welke maand welke kleur tot ik van iemand een tip kreeg. om daar eens op te letten. zo kwam ik hier. als leuk vind wat ik met kleuren doe, zoek maar even onder mijn naam op het internet : Tys Damhuis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge