Wat maakt vakantie, nou echt vakantie?

201508 aidan lelie sanner in schommelmand

201508 lelie mamma bos 2

De afgelopen weken hadden we vakantie. Het was heerlijk! We zijn dit jaar thuisgebleven om te genieten van ons nieuwe huis en meteen wat klusjes aan te pakken. Maar als je thuisblijft is er altijd een risico dat de dagen tussen je vingers doorglippen, zonder dat je het gevoel hebt dat je echt vrij bent geweest. Daarom heb ik van tevoren eens nagedacht over wat vakantie, nou écht vakantie maakt.

Ken je dat, dat je een lang weekend, of zelfs maar een dag in het buitenland hoeft te zijn, en je hebt het gevoel dat je drie weken weg bent geweest? Ik denk dat dat te maken heeft met alle nieuwe indrukken die je opdoet in één enkele dag op vakantie. Je ziet, proeft, voelt, ruikt allemaal andere dingen dan thuis. En daardoor kom je even helemaal los van alles.

Deze vakantie thuis zijn we daarom bewust naar zoveel mogelijk onbekende plekjes in de buurt geweest. We bleven thuis om te klussen, en te genieten van ons nieuwe huis en de tuin, maar dat betekent niet dat we alleen maar daar zijn geweest. Het lag voor de hand om onze aloude favoriete stekjes, nu we er de tijd voor hadden, extra te bezoeken. Maar dat hebben we juist niet gedaan. We zijn vooral op zoek gegaan naar andere bossen, andere speeltuinen en andere lunchtentjes.

201508 lelie stok in het bos

201508 lelie parcours

201508 aidan kabelbaan

Aidan is gek op kabelbanen, dus gingen we voor hem op zoek naar een speeltuin met kabelbaan. We vonden er één in een bos waar we normaal nooit gaan wandelen. Hetzelfde bos waar de koning een paleis heeft. ;) Dat vond hij heel interessant uiteraard. Hij en zijn zus hebben het de hele dag alleen maar over het bos van de koning gehad en Aidan was een ridder en Lelie een prinses. Al bleek Lelie ineens ook zangeres-aspiraties te hebben (video in de link!).

201507 aidan lelie spelen schapenvacht

201508 pizza maken

201508 sanner leert kruipen

Thuis relaxten we en speelden we spelletjes met de kleintjes. Is het niet wonderbaarlijk hoe kinderen altijd zulke grote sprongen maken op vakantie? Aidan ging allerlei woorden spellen, Lelie is nu zo goed als zindelijk en Sanner (Lelie’s naam voor hem blijft op de één of andere manier plakken) is gaan tijgeren! Op de een of andere manier betekent vakantie voor mij vooral ook lekker eten, dus reken maar dat de koelkast belachelijk vol zat iedere dag. We maakten fancy kip met ananas, we versierden pizza’s (zonder ham, want die had Lelie binnen één minuut naar binnen gelepeld) en hebben meer dan eens Toscane naar Den Haag gehaald. ’s Avonds keken we drie afleveringen Orange is the new Black (hoe leuk is die serie?!) met ijs of chocolade. Of allebei. En koekjes.

201508 lelie en de boom

201508 lelie mamma bos

Het is af en toe heel verleidelijk om binnen te blijven en alle klusjes aan te pakken die nog moesten gebeuren. Ik wilde zo graag de fotoalbums afmaken en alle kasten opruimen en ga zo maar door. Maar gelukkig nam Brian ons resoluut iedere dag mee naar buiten. “Anders heb je straks niet het idee dat je vakantie hebt gehad”, zei hij. Het werkte echt, ik ben helemaal uitgerust, heb de kleintjes platgeknuffeld en alle buikjes zijn goed gevuld. We genoten er allemaal van, en ach die fotoalbums, die komen wel een keer.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Klopt, zo is t! Wij zijn laatste tijd steeds gaan wandelen na t avondeten, gewoon in t bos of t park en steeds weer een ander paadje uitgekozen. En zo voelt t iedere avond als vakantie terwijl we gewoon aan t werk zijn overdag! Mooie foto’s trouwens, schattige kindjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge