201509 Aidan

Jongetjes van vierenhalf… wat kunnen het boeven zijn en wat zijn het tegelijkertijd de allerliefste knuffelberen ooit. Zo ook Aidan. Het lijkt wel of hij de laatste tijd in alles de grens opzoekt, gewoon, om te zien hoe ik zal reageren. Als ik dreig met “als je nog één keer…”, gegarandeerd dat meneer dat dan nog één keer doet. Met een smoeltje waar je van smelt, maar ik werk hard aan mijn pokerface.

En wat dat kleuterbreintje aan prietpraat produceert; ik vermaak me suf! Zo vroeg hij of we naar de ‘kaasbakker’ gingen, want de kaas was op. Hij vraagt op alles ‘waarom?’, maar als je het een keer terug vraagt dan zucht ie geërgerd, “bemoei je er niet mee.” En als je hem een standje geeft, dan kan hij roepen: “Als je dat zegt, dan ben ik helemaal niet meer je beste vriend en dan ga ik NIET met je trouwen!” Beng, deur dicht.

201509 Aidan cappuccino dipping

Onze lekkerbek heeft ook een nieuwe verslaving: dippen. Koekjes in de thee, maar ook stukjes stokbrood in een zachtgekookte eitje en stiekem ook even in de latte van mamma. (Hij weet dondersgoed dat dat niet mag!)

201509 Aidan Cian

Hij heeft de selfie-knop ontdekt en sindsdien vind ik vaak drieëntwintig dezelfde foto’s van zijn halve gezicht op mijn telefoon. De eerste tien heel serieus en daarna allemaal met dezelfde colgate-smile. En laatst een serie met zijn beste vriendje. Een lol dat ze hadden!

201509 Aidan goochelshow

Niet alleen fotootjes vind ik op mijn telefoon, zijn eerste filmpje staat er ook al. Met een strak gezicht, want mensen entertainen is serious business. Gisterochtend verbouwde hij de hele woonkamer terwijl hij riep: “Ik ga een goochelshow maken!” Toen de show begon zette hij een lage stem op en kondigde Lelie aan met “en dit is mijn prinses!”, waarna hij de draak doodmaakte (Alexander) en een liedje zong. Einde show. :)

201509 Aidan Alexander

Alexander wordt door zijn broer als het even kan van hot naar her gesleept; er worden stevige jongensstompen uitgedeeld en ze worstelen wat af. En iedere keer als ik denk, ‘dat is te wild voor de baby’, dan hoor ik de kleinste schateren. Dus dan valt het vast wel mee.

201509 Aidan mamma

Maar hoe wild, stout en eigengereid hij ook is, het blijft mijn knuffel die om het minste geringste een kus op mijn mond drukt en zijn armpjes om me heen klemt. Of hij roept “mamma, mamma, mamma, ik moet je een geheimpje vertellen!” En dan zegt hij zo zacht dat het bijna niet te verstaan is een rijmpje op, dat hij op de schattigste manier verkeerd onthouden heeft:

“Toen jij klein was, en ik groot,
Klom ik op jouw schoot,
Fluisterde ik zachtjes in je oor,
Je bent de liefste mamma van de ooit.”

PS De magie van peutertaal toen hij tweeënhalf was en toen hij drieënhalf was

8 comments on “De wereld volgens Aidan

 1. Lilian

  Oh wat een leuk riijmpje! Die van mij is ook bijna 4, 5 en ik vind dit ook zo’n leuke leeftijd! Behoorlijk wijs; lekker knuffelig en zó grappig! :-)

  1. Noraly Post author

   Fijn, lekker verder knuffelen!

 2. Roos

  Leuk! En die pokerface daar ben ik ook al op aan het oefenen! 😊

 3. Anneke

  Wat leuk.
  Zie inderdaad nog maar boos te blijven als ze je onschuldig en lief aankijken. Zo’n pokerface kan dan inderdaad handig zijn.

  1. Noraly Post author

   Ja precies! Stiekem vind ik het ook erg leuk als hij aan het donderstralen is.

 4. Annette

  Zo herkenbaar met een draak van 3,5 jaar hier en een mini-meisje van 7 weken! Soms zo wild en te dicht op haar gezichtje…. en zij maar lachen :-) Regelmatig opzoek naar behang, maar smelten tijdens samen boodschappen doen en van ver horen in de winkels “mama ik vind je zo lief”….. X

  1. Noraly Post author

   ahhh, wat lief! Ja en wat kunnen die kleintjes veel hebben van hun broertjes en zusjes.

Leave a reply

required

CommentLuv badge