Een goed excuus voor prachtige zeep

lingerbath lavenderoatmealsoap

Wist je al dat antibacteriële zeep helemaal niet beter schoon wast dan gewone zeep? Waar ik vroeger altijd allerlei mooie leuke zeepjes had liggen, staat er sinds mijn eerste baby steevast een saai pompje met antibacteriële zeep op het aanrecht. Nou had ik die het laatste jaar al stiekem gegoten in een leeg Rituals flesje, maar toch. En nu las ik gisteren dat deze zeep helemaal niet beter is dan ‘gewone’ zeep!

In een Engelstalig artikel op WebMD wordt uitgelegd dat al langer bekend is dat de werkzame stof in antibacteriële zepen, triclosan, pas effectief is als de bacteriën er negen uur of langer mee in aanraking komen. Voor kortere periodes, zeg de 10 20 of 30 seconden waarin je zelf je handen wast, is gewone zeep even effectief. (En bovendien schijnt triclosan sowieso een omstreden goedje te zijn…)

Nu ben ik wel een voorstander van lang je handen wassen (twee keer de duur van ‘Happy Birthday’), maar negen uur dat red ik ook niet. ;) Wat wel leuk is, is dat we vanaf nu met een schoon geweten (pun intended) weer mooie, gewone zeepjes kunnen kopen. En ik houd ontzettend van die prachtige stukken die je vaak op homemade markets vindt!

De zepen hier vond ik op Etsy. Wat denk je bijvoorbeeld van deze heerlijke lavendelzeep met havermout hierboven van Linger Bath and Body? De bijzondere werking van havermout in badwater heb ik leren waarderen toen Aidan waterpokken had. Je huid wordt er ongelofelijk zacht van.

saintlouissoap bumwash

En deze Bum Wash van Saint Louis Soap Company klinkt hilarisch, maar is ook gewoon eerlijk; het is wat het is. Zoals ze zelf zeggen: “After giving Bum Wash a try, I am willing to bet that it will be the only thing you will ever want to use to wash your bum – and everything else.”

wildraven lemon myrtle

De Lemon Myrtle van Wild Raven Soap klinkt zalig en ziet er zo zacht uit!

rockytopsoapshop totally pumpkin
En tot slot, want we komen we weer in het pompoen-seizoen, de Totally Pumpkin soap van Rocky Top Soap shop. Mjam, sommige zeep zou je zo aan kunnen zien voor een heerlijke brok fudge, nietwaar?

Andere favoriete smaakjes die ik gemist heb? Veel inzeepplezier!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ben ongeveer 2 jaar geleden opgehouden met die bacterieele zeep en Heb mijn leven lang in de badkamers gewone stukjes zeep omdezelfde reden die jij beschrijft, behalve douchen dàt nog wel uit een fles, ben dol op lekkere zeep je en veel worden niet meer zo kledderig als vroeger! Leuk artikel lieverd ❤️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge