Haar issues

201505 Noraly haar

Ik weet niet precies wanneer het gebeurd is, maar mijn haar is ergens de afgelopen maanden een grens over gegaan van ‘goh wat lang’ naar ‘hallo, moet jij niet eens naar de kapper’. Maar ik blijf excuses verzinnen om maar niet naar de kapper te gaan. Ken je dat?

Lang haar hoort op de een of andere manier bij mij. Ik heb een paar pogingen tot een kort koppie gewaagd de afgelopen 36 jaar, maar dat werden helaas stuk voor stuk fiasco’s. Of een pony; zelfde verhaal. En nu is het dus te lang. Daarnaast is het ook nog eens enorm dun. Als in ‘post-zwangerschaps-mijn-staart-is-nog-geen-centimeter-in-doorsnee’-dun. (Net zoals na de zwangerschap van Lelie…) En toch lukt het me niet de afspraak bij de kapper te maken. Alsof het iets heel emotioneels is. Maar dat is het niet, toch? Het is maar haar…

Dus, wat moet ik doen? Ten eerste mezelf maar eens een schop onder de billen geven! Hieronder volgen mijn favoriete smoesjes, waar ik me na vandaag niet meer achter mag verschuilen. En ten tweede wat inspiratie opdoen voor een nieuwe do.

Excuus nummer 1. Ik vind lang haar mooi

Ja, als het dik en glanzend is en mooi warrig of mooi gestyled zit. Het kapsel dat ik in mijn hoofd heb lijkt helemaal niet op hoe het er nu bij mij uitziet: lijzig en futloos.

Excuus nummer 2. Ik heb zulk dun haar en met deze lengte lijkt het tenminste nog wat.

Maar let’s face it, ik heb het de afgelopen maand niet meer los gedragen. En de maand daarvoor kan ik die keren ook op twee vingers tellen. Voor de foto boven moest ik zelfs tot mei terugscrollen. Dus het enige volume dat de lengte toevoegt, is in mijn dagelijkse knot die nu iets dikker is dan wanneer ik mijn haar af zou knippen. (Maar daar zijn ook andere hulpmiddelen voor weet ik.)

Excuus nummer 3. Na zo lang durf ik niet meer naar mijn kapper. Hij denkt vast dat ik vreemd ben gegaan.

(Niet lachen, dat denk ik echt wel eens…) Nou ja, gezien de lengte van mijn haar is het eigenlijk hoogst onwaarschijnlijk dat hij denkt dat ik ergens anders ben geweest. Maar ik kan me nu al zijn meewarige blik voorstellen dat ik het zo ver heb laten komen.

Excuus nummer 4. Mijn man houdt van lang haar

Tja, dit is een mooie, dat heb ik mezelf al die tijd voorgehouden. Dus het is niet mijn schuld, nee ik doet het voor hem! Een beetje jammer alleen dat zelfs híj nu vraagt wanneer ik naar de kapper ga.

Excuus nummer 5. Dan bespaar ik tijd/geld

Als het zulk dun haar is, dan is de kapper vast binnen 10 minuten klaar en dan is het bijna zonde van het geld. Maar ja, uiteindelijk ga ik het ook niet zelf doen, dus ik zal de investering (poeh zeg, alsof ik het over een nieuwe winterjas heb) toch een keer moeten doen.

Excuus nummer 6. Straks vind ik het niet mooi…

Want uiteindelijk bij de kapper dan wil ik toch weer niet rechttoe rechtaan, maar iets met een laagje. Of een lok. En laten dat nou net dingen zijn die bij mij niet zo goed werken. Gelukkig behoedt mijn kapper me meestal voor dat soort impulsieve wensen.

Dus. Geen smoesjes meer. Voor ik einde van deze maand jarig ben, ga ik een afspraak maken.

Nog ideeën voor een mooie nieuwe look? Zoiets lijkt me wel wat!

keira knightley

Ik houd jullie op de hoogte… En als je tips hebt, houd ik me aanbevolen!

PS Het is weer sjaal-weer! 25 manieren om er één te dragen.

{Credits: beeld Keira Knightley}

Doe mee met de conversatie

13 reacties

 1. Gewoon gaan voor de Keira-look Noraly! Heel veel mis kan er niet gaan..en als het toch niet bevalt dan hanteer je bovenstaande excuses gewoon weer een jaartje 😉

 2. Ik zit ook nog steeds met dit dilemma want ik heb nu met lang haar het gevoel dat het super slierterig is. En als het wat korter is lijkt het voller denk ik. Kiera look is super mooi

  1. Ja ik denk ook dat korter het wat voller maakt. Althans dat hoop ik! Ik ben benieuwd of jij het aandurft, dan durf ik vast ook. ;)

 3. Zooo herkenbaar! Vooral dat haar dat alleen maar stijler en lijziger wordt…. Wil je echt voor de Keira look gaan dan kan ik je echt de Rob Peetom salon in de Bijenkorf aanraden.

  Ik had namelijk nóg een excuus om niet te gaan en dat was dat ik niet zo tevreden was over mijn kapper. Sinds ik bij Rob Peetoom ga ben ik elke keer blij! En ja, ook als ik het zelf gewassen heb :)

  1. Wat lief, dankjewel voor de tip. Een hele bekende kapper en vast ook super, maar die van mij is ook echt goed hoor, Marcel van Haarvorming. Het ligt echt aan mijn haar, niet aan de kapper. :)

 4. Als het wat korter is (schouderlengte) en je hebt een sjaal om dan gaat het nog wat meer opbollen. Dus dan lijkt het automatisch nog meer…
  Goede reden om wel te gaan.

 5. Begin met bijpunten want dat is goed voor je haar en pas gaan wanneer je een wilde bui hebt dan durf je tenminste,nou ben ik geen voorbeeld maar 3 jaar geleden toen het iets langer dan mijn schouders had,zat het ook in een voordurende knot en ergens zeg jij dat ook want ik dacht wat heb ik nou aan lang haar als het altijd maar in ee staart zit,bovendien ben ik stùùùùkken ouder dan jij dus staat lang haar suf! Succes lieverd.

 6. Wat toevallig dat ik dit nu lees! Ik had tot afgelopen dinsdag EXACT jouw lengte en haarstructuur. Mocht het vanwege zwangerschapshormonen van mijn moeder en zus niet knippen want ‘Zo zonde!’. Alleen droeg ik het altijd in een staart of knot, dus wat is er dan zonde aan? En hoe mooi gestijld ik de deur uitging, na een paar uur was het een soort slierterige dreadlock daar onderaan. In een opwelling naar Sam van Hype kappers (Prinsestraat Den Haag, beste kapster there is) gegaan en het Keira kapsel aangenomen. Gevolg: gezond haar en een ogenschijnlijk dikke coupe, vriendlief vind het zelfs sexy (terwijl hij mister long hair lover is) en ik kan het nog gewoon prima in knot en staart doen. Enne… het groeit weer aan mocht ik er alsnog spijt van krijgen… Doen dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge