craftberry bush

Het kost tijd om een huis zó in te richten, dat het ook echt van jou wordt, vind je niet? Al zou je het budget ervoor hebben, het werkt nou eenmaal niet zo dat je alles de ene dag in de winkel koopt, de volgende dag neerzet en hatseflats, klaar. Thuis. Het zijn juist de spulletjes met een verhaal, de collecties die je langzaam over de jaren verzameld hebt en de dingen die je van je ouders of grootouders kreeg die je huis sfeer geven. Something old, something new, something borrowed, something blue; het werkt ook in huis…

Als je verhuist naar een groter huis (hoera!) verdwijnen al die spulletjes in de grotere ruimte en kan het in het begin behoorlijk leeg aanvoelen. Bij ons was dat ook zo. In Aidans kamer stond lange tijd alleen maar een bed! Maar langzaam maar zeker beginnen de muren, de kasten en de vloeren zich nu te vullen met dingen die echt bij ons horen. Soms kopen we wat, soms maak ik wat. :) En nog steeds moeten we een hoop aankleden. Mijn wensenlijst is behoorlijk lang, maar als ik ongegeneerd mocht kiezen dan zou ik op tweedehandsmarktjes en in kringloopwinkels op zoek gaan naar de volgende spullen.

shabby chic rocking chair

Een ouderwetse schommelstoel om naast het raam te zetten. Misschien met een schapenvelletje, of gewoon lekker zo.

mkmack swedish rug

Mooie zachte kleden doen het in elke kamer goed.

be still my beating heart... !

Ik vind het leuk om eten in allerlei verschillende kommetjes en schalen op te dienen. Maar zo met wat wol staat het ook erg gezellig. (Foto: Emma Lamb)

rustic shelves

Als er iets is dat ik graag wil in onze strakke, witte keuken, dan is het wel donkere, oude planken. Mooi voor het contrast.

caroline vintage tupperware

Het oude Tupperware van je moeder, maar dan in zoete kleurtjes. Bovendien blijft het handig, hoe oud het ook is. (Foto: Jolly Fox)

woodandflower jug

Een prachtige kan (die op Etsy te koop is!)

therealmcollectibles

Oude borden die niet bij elkaar passen en daarom juist wel. (Ook via Etsy)

vintage spoons

Voor oude lepels heb ik ook een zwak… (foto: Barbara Carroll)

ikea plants bathroom

En veel planten in huis, geeft ook zo’n heerlijke sfeer! (foto: decordots)

stenen tuinvaas

En ooit, ooit wil ik zo’n stenen tuinvaas, en dan plant ik er munt of lavendel in…

Wat zijn de dingen die voor jou van een huis een thuis maken?

{Credits: foto manden boven via craftberrybush}

4 comments on “Wat een huis thuis maakt

  1. Lilian

    Ik vind veel bloemen en planten belangrijk. En boeken! Ik heb een paar jaar als journalist gewerkt en als je bij (een vreemd) iemand op bezoek gaat met een boekenkast leer je meteen heel veel over zo iemand, dat is leuk!

    1. Noraly Post author

      Ja klopt, boeken geven ook heel veel sfeer! Leuk om iemand via zijn boekenkast te leren kennen. :)

Leave a reply

required

CommentLuv badge