Alles of niets…

alles of niets - gillian king

JAAAAAA!!! Hiep hiep hoera, het is zo ver: het nieuwste boek van Gillian King is eindelijk te koop! ‘Alles of niets!‘* is zo ontzettend leuk geworden. Het leest als een trein en tot aan het laatste hoofdstuk weet je oprecht niet waar je aan toe bent. Ze heeft het boek vanavond bij Paagman gepresenteerd en overhandigde mij het eerste exemplaar… Dank je wel lieve Gill!

Het verhaal gaat over Nikki, het mooie meisje uit de trein, en Thijs, die onherroepelijk voor haar valt. Nikki is beschikbaar; haar vriend heeft het net uitgemaakt en ze woont bij een vriendin. Thijs echter heeft een relatie met Roos, die behoorlijk onder spanning staat nadat ze zelf de fout in is gegaan met een collega. Maar het ging net weer beter, toch? Dan gaat Nikki ook nog bij Thijs werken; alles lijkt er op te wijzen dat je daarmee de afloop van dit liefdesverhaal al kunt raden. Maar niets is minder waar…

Als je het leuk vindt, volgt hier één van mijn favoriete passages. (Nikki en Thijs zijn in het huis van de vriendin waar Nikki logeert:)

‘Wat een aparte inrichting.’ Thijs kijkt verwonderd om zich heen. Ik ben al zo gewend aan Bees bijzondere interieur dat het me niet meer opvalt, maar als je voor het eerst een voet in dit appartement zet, kijk je inderdaad je ogen uit. Bee heeft al haar meubels tweedehands ingekocht en zelf opgeknapt in de garage van haar vader. Ze is echt ontzettend handig en weet het lelijkste kastje een prachtige vintage look te geven. Bees meubels en accessoires hebben kleuren zoals in de victoriaanse tijd: bordeauxrood, mosterdgeel en poederroze. Haar bank daarentegen is spierwit, al heeft ze er een dekentje op liggen met grote bloemen erop. Ze heeft een witte vloer en grote industriële hanglampen. Haar tv-meubel is gemaakt van houten kratten en haar keukenkastjes zijn versierd met mozaïeksteentjes. Heel bont en vrouwelijk allemaal, en het past beter bij elkaar dan je op basis van de omschrijving zou zeggen. Maar om die sfeer volledig te ontkrachten heeft ze vervolgens een levensgrote poster van een straaljager opgehangen. Een straaljager? Bees gedachte erachter: geen. Ze vindt het gewoon een mooi plaatje. Het valt in dezelfde categorie als: jezelf helemaal optutten en er super vrouwelijk uitzien om vervolgens in een bruin café te gaan darten.
‘Wil je iets drinken? Wijn? Bier? Of toch liever een frisje?’
‘Wat neem jij?’
‘Ik vind dat ik wel een wijntje verdiend heb nadat ik maar liefst vijf minuten heb overgewerkt.’
‘Doe mij er dan ook maar een.’ Thijs gooit zijn jas over een stoel heen en gaat wat onwennig op de bank zitten. Ik voel me opgelaten en licht gespannen wanneer ik twee wijntjes inschenk, maar wanneer we eenmaal samen op de bank zitten, voelt het weer net zo vertrouwd en gezellig als in de auto. We bestellen Italiaans en ik hoop dat het nog heel lang duurt voor het eten bezorgd wordt. Ik zou willen dat deze avond nooit hoeft te eindigen.
‘Je vindt het toch niet erg als ik mijn schoenen uit doe?’ Ik wacht zijn antwoord niet af, schop mijn pumps uit en krul me behaaglijk op de bank. Mijn been raakt dat van hem, maar geen van tweeën bewegen we naar achter om het contact te verbreken. ‘Ik vind het gezellig dat je er bent.’ Ik glimlach naar hem en onze ogen vinden elkaar in de stilte die volgt.
‘Ik ook, al heb ik het gevoel alsof ik me op gevaarlijk terrein begeef.’
‘Ik zie anders geen gevaar.’ Ik kijk demonstratief om me heen. ‘Nee hoor, perfect veilig.’
‘Nou, dan moet je denk ik wat beter kijken. Jij. Ik. Wijn. Dit is vragen om moeilijkheden.’

Omdat Gillian mijn schoonzusje is, denk je misschien dat ik licht bevoordeeld ben. Dat klopt, ik ben namelijk mega-super-over-the-moon TROTS!

Maar.

Als je houdt van verhalen die lezen als een trein, goed uitgewerkte personages en superspannende romances (met een einde dat absoluut niet voorspelbaar is!), dan kan ik je beloven dat je dit boek heel erg leuk gaat vinden.

gillian king signeert alles of niets

PS Het eennalaatste boek van Gillian: Zwart-Wit

*Het boek kost € 15. Mocht je het boek willen kopen, dan kan dat in de meeste boekhandels, je googelt het, of je bestelt het via dit linkje. (Let op, dit is een gesponsord linkje. Jij betaalt niets extra, maar ik krijg dan van Boekhandel Paagman een vergoeding ter waarde van een halve latte, of een groot chocoladekoekje. Dat je dat even weet. Ja, denk je dan, nogal logisch dat je het aanraadt. Maar, echt, oprecht, dit is een HEERLIJK boek en het lezen meer dan waard!)

 

 

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge