De kleur van oktober

frisoni alessandra studio cake

De tijd vliegt! Het lijkt zo kort geleden dat ik de kleur van september liet zien. En nu is het alweer oktober. Oktober van je laarzen weer bijna fulltime aan, zachte sjaals en af en toe je winterjas, langzaam verkleurende bomen, de open haard aan als je die hebt en anders kaarsen, van herfstwandelingen en rode wijn. Als maanden een kleur zouden hebben, welke kleur zou oktober dan hebben? Van oudsher zijn er edelstenen die bij de maanden horen; de birth stones. Voor september was dat bijvoorbeeld de donkerblauwe saffier. Voor oktober is het….

….opaal! Nou ja, voor oktober zijn het er eigenlijk twee; toermalijn hoort ook bij oktober. Maar opalen heb je in zulke prachtige melkachtige pastelkleuren dat ik die wilde laten zien. En is het niet een hele rare kleur voor oktober? Je zou iets herfstigs verwachten, dieprood bijvoorbeeld, maar het is dus een hele zachte, mooie kleurenreeks. Zoals hierboven, op wat waarschijnlijk één van de mooiste bruidstaarten is die ik heb gezien. (Foto: Frisoni Alessandra Studio Cake)

theworldisluckytohaveyou

“The world is super lucky to have you!” Deze mooie slinger komt uit een beauty van een kinderkamer van Style your Senses.

farm-legend-pitcher crateandbarrel

Ik heb een strakke witte keuken, maar ik zou nog steeds graag een oude houten plank aan de muur hangen voor het contrast. En dan deze legend pitcher van Crate and Barrel erop… Hij past zó in mijn witte droomkeuken.

sea glass starfish mobile

Bij mijn ouders hangt een oude mobile van parelmoeren schelpen. Ik vind hem erg mooi en ben altijd op zoek naar iets soortgelijks voor mijn eigen huis. Dit is een mobile van aangespoeld zeeglas. Het is wat anders dan de (nep-)parelmoeren mobiles die je nu vaak ziet en zou prachtig staan…

Turquoise_Jug cisco home

En deze lamp! Laat je niet misleiden door het plaatje, hij is heel groot. Ik ben heel lang op zoek geweest naar de perfecte lamp voor de woonkamer voordat ik er zelf een maakte van een papieren bol en koffiefilters. Maar deze had het ook zomaar kunnen worden.

opal colour scheme

Dit kleurenpalet van beautifully coastal past perfect in het opalen plaatje en ik ben er weg van. (Het had zo mijn woonkamer kunnen zijn!)

bracelet chanluu

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon echte opalen om je pols dragen. Deze zijn van het Japanse Chan Luu en zijn gezet in een leren bandje. Ze zijn niet goedkoop, maar, mijn hemel dan heb je ook iets prachtigs…

PS Hoe je een goede dag kunt hebbben

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge