Herfstvakantie tip voor kinderen: Museon Babydieren (winactie!)

201510 museon sanner noraly

201510 museon babydieren logo

Sinds ik in Den Haag woon, ben ik groot fan van het Museon. Het is een museum speciaal voor kinderen, met allerlei interactieve elementen. Sinds twee weken hebben ze een nieuwe tentoonstelling: Babydieren. Dat klonk zo leuk; daar moesten we snel een kijkje gaan nemen.

Ik vind het heerlijk om met de kindjes door het Museon te struinen. De vorige tentoonstelling met dinosaurussen was favoriet bij zowel Aidan als Lelie! Het is opgezet zodat er genoeg te doen en te ontdekken is, ook voor jongere kinderen. Zij spelen en ravotten; en ik heb het idee dat ze tussendoor toch nog wat nuttigs oppikken.

201510 museon geurspoor

Babydieren is wederom een hele leuke tentoonstelling en er is van alles te doen; van stripverhalen tot animaties en van spelletjes tot filmpjes. Er is bijvoorbeeld een doolhof van geurpaden die je kunt volgen, zodat je weet hoe een moederdier haar jong vindt (foto boven).

Je volgt in de tentoonstelling de babydieren vanaf hun geboorte tot het moment dat ze zichzelf kunnen redden. Wie zorgt er voor de kleintjes? Wat eten babydieren? Hoe leren ze lopen, zwemmen of vliegen? Je ziet hoe ze opgroeien, omgaan met gevaren, de relatie met de ouders en hoe ze overleven.

201510 museon activiteiten

Overal vind je kleine kamertjes met spellen of video’s over jonge dieren. En er is een heuse kleine junglegym! Het idee erachter is dat de kinderen zo zelf kunnen ervaren hoe jonge dieren al spelend leren hun evenwicht te bewaren en te springen. Maar dat zal Aidan en Sanner verder een zorg zijn; die waren gewoon lekker aan het klauteren en rennen!

201510 museon babydieren noraly

201510 museon kangoeroe

Behalve de interactieve spelletjes staan er ook overal echte babydieren. Een beetje spannend, want het zijn opgezette beestjes. Ik was benieuwd of ze het eng of interessant zouden vinden, maar in de praktijk waren ze gewoon meer bezig met alle spelletjes die ze konden doen. Voor oudere kinderen is dit vast ontzettend interessant.

201510 museon aidan lelie puppy

201510 museon sanner puppy

Mijn kinderen hielden het bij de veilige pluche knuffeldieren. Bij de puppyweide waren ze niet weg te slaan. Hier konden ze knuffelen met zachte hondjes en het was ruziën om wie de riem vast mocht houden. :)

Winactie

Omdat wij zo van de tentoonstelling genoten hebben, heb ik het Museon gevraagd of ik een paar toegangskaartjes mocht verloten. En dat mocht! Ik heb er 5 in de aanbieding. Wat moet je doen?
1. Laat hieronder in de reacties weten hoeveel kaartjes je nodig hebt om gezellig met je kindjes de Babydieren te komen bekijken. (Vanaf 4 jaar hebben ze hun eigen kaartje nodig.)
2. Voor een extra kans geef je een like aan de Facebookpagina van More Please, zet dan “facebook More Please” in je reactie.
3. Voor nóg een extra kans geef je een like aan de Facebookpagina van het Museon, zet dan “facebook Museon” in je reactie.
De winnaars trek ik op woensdag 21 oktober om 12 uur.*

Kortom, een aanrader voor de herfstvakantie dus. Het is iedere dag open van 11 tot 17 uur, behalve op maandag. Je kunt de tentoonstelling nog tot 28 maart 2016 bezoeken.

Museon, Stadhouderslaan 37, Den Haag, 070 – 3381 338

*Als je één of beide facebookpagina’s al leuk vindt, zet dit er dan bij. Bij het trekken van de winnaars controleren we of je op dat moment de pagina’s leuk vindt. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht en worden op deze pagina vermeld.

UPDATE
Alle namen zijn in een bakje gegaan, en degenen die ook de Facebook pagina’s leuk vond, hebben een extra lootje gekregen. Aidan en Lelie hebben zojuist 2 lootjes getrokken. En omdat er toen nog steeds kaartjes te vergeven waren, heb ik er daarna nog 1 getrokken. De winnaars zijn:

image

Silvana, Nique en Kimberley! Van harte gefeliciteerd!

In overleg met het Museon ontvangen jullie alledrie het aantal kaartjes dat je hebt gevraagd. Jullie ontvangen persoonlijk bericht.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Oh wat een leuk idee! Klinkt alsof mijn kinderen het daar ook heel erg leuk zullen vinden! Met 4 kaartjes en een vrijkaartje voor de jongste kan ik er met mijn hele gezin naar toe!
  Facebook More Please
  Facebook Museon

 2. Wat een leuke blog met een goede tip voor dit museum.
  Lijkt me super leuk om daar heen te kunnen met vrijkaartjes!
  Ik zou er 2 nodig hebben..

  Facebook more please
  Facebook museon

 3. Dat is nog eens een leuke maar ook leerzame tentoonstelling voor kinderen!
  En papa’s en mama’s , Ik ding graag mee voor 3 kaartjes :)
  Lieve groetjes Leonie , Feline en madelief

 4. Leuk zeg! Twee kaartjes! Dat zullen mijn twee knullen zeker leuk vinden! De een is bijna 4 dus nog gratis. En mijn oudste is 5 die is in alles geïnteresseerd, en het hoe en waarom, dus dit zou een heel leuk, interessant en leerzaam uitje voor ons zijn! Leuk en leerzaam ipv weer een ballebak op te zoeken! Beide pagina’s ook geliked Facebook museon en Facebook more please

 5. Wij winnen dolgraag drie kaartjes!! Kindjes zijn dol op babies :)
  Facebook more please
  Facebook museon

 6. Wat leuk!
  Blij dat je er nog over tweette.

  Twee kaartjes zou erg leuk zijn om met onze peuter naar toe te gaan. Hij is dol op diertjes! Toen hij nog amper kon praten kon hij al wel tegen de 30 dierengeluiden, inclusief kalkoen, uil en giraffe (smekken, want tja wat doet zo’n beest anders?)

  Ik like ook nog even de pagina’s..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge