Is je interieursmaak veranderd door met wie je samenwoont?

yellow ombre pillow target

Is jouw stijl ook zo veranderd over de jaren heen? Het is dat ik er geen foto’s van heb hier, maar je zou mijn studentenkamer van vroeger moeten zien! Het was mijn eerste experiment met spullen die echt van mij waren in een kamer die helemaal van mij was en ik ging voor mijn gevoel toen compleet los. Het resultaat was een nogal… eclectische mix van spullen. Het uitklapbare geelgeruite bankbedje wat nog van mijn oma geweest was, een blankhouten bureau van mijn tienerkamer, een door mijn vader zelf getimmerde hoogslaper en een kledingkast in houtlook. Samen met een vriendinnetje dat in het rijke bezit van een auto was zijn we een rol donkerblauwe tapijt gaan halen bij de Kwantum (die gevaarlijk ver uit haar achterbak hing… Veel dank Leo! :) Want dat contrasteerde zo leuk met de muren die ik kanariegeel had geschilderd. Over het bankje hing een bordeauxrode foulard en mijn gordijnen had ik van een goudachtig ribfluwelen stof van de markt laten maken.

adesigndiary

Op een gegeven moment ging ik samenwonen met mijn toenmalige vriendje en ook al namen we alle shabby spulletjes mee; we lieten ook een poster van Vettriano (deze) inlijsten. Meteen vond ik dat ons appartementje er behoorlijk gedistingeerd uitzag. Dat vriendje had inmiddels een echte baan bij een bank (ik schreef ondertussen mijn scriptie), dus ik wilde een bijbehorende chique grote mensen stijl. Toen ook ik ging werken en we ons eerste huis kochten, konden we serieus aan de slag met de inrichting. In goed overleg (denk ik?) werden het donkerhouten meubels in koloniale stijl, met een donkerbruine ribfluwelen bank en grote crèmewitte stoelen. Op de muur een warme bruine tint die eenmaal geschilderd paars bleek te zijn, maar ach.

nature humaine adrien williams

Daarna viel ik voor een architect, met wie ik uiteindelijk ook getrouwd ben. :) Deze heer is gecharmeerd van zwart, zwarter, zwartst, strak en minimalistisch. Het huis hierboven zou zomaar zijn droomhuis kunnen zijn. In zijn appartement stonden alleen maar hoogglans meubels en design apparaten en daar ben ik een tijdje in mee gegaan. Ook ons eerste huis samen stond dus de eerste tijd in het teken van de zwarte strakke accenten. Ik bracht wat hout in, en een kleurtje op de muur (wat weer paars werd, damn!), maar het duurde even voordat ik mijn eigen stijl terugvond. En dat heeft ie geweten… Na een paar jaar zat er gedroogd lavendelbehang op de muren en hingen er pompoms aan het plafond.

moreplease - woonkamer diy lamp ikea koffiefilters

En nu zijn we weer een huis verder. Ik ben heel tevreden met de kant die de huidige inrichting opgaat. Het is nu licht, luchtig en is er veel wit, maar niet alleen maar wit: ik heb heel bewust zachtblauwe en lindegroene tonen in de mix gegooid. Met hier en daar een neonroze kussen of een fuchsia strik om de gordijnen. Er zijn nog steeds minimalistische elementen: onze keuken is strak wit, greeploos, met een wit dun topblad en vrijstaande gasbranders. Maar we mixen het met oud; er komt bijvoorbeeld nog een gebruikte eiken plank aan de muur. Er hangt een zelfgemaakte lamp van koffiefilters aan het plafond. Steeds meer planten vinden hun weg naar onze woonkamer. Het begint allemaal een beetje te komen en we zijn er nog lang niet, maar ik voel me er al wel honderd procent thuis.

Het is leuk om terug te denken aan hoe je stijl veranderd is over de jaren! Hoe is dat bij jou gegaan? Ik ben benieuwd!

{Credits: foto kussen tara deagle, koloniaal hoekje a design diary, nature humaine adrien williams}

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Leuk om te lezen en herkenbaar! In ons eerste huis samen mocht ik me alleen op het toilet uitleven (heel verstandig van hem want alles boven de tegelgrens werd kauwgomballenroze en er hing een gouden kroonluchter). Inmiddels is mijn handtekening (wit, roze, paars) overal terug te vinden. De strakke lijnen zijn van hem en hij voert een strak snuisterijenregime, maar gezamenlijk werkt het wonderlijk wel. Het is echt van ons.

    Ik vind jouw woonkamer zo trouwens erg fijn…

    1. Haha, nou als ik alleen een toilet had om me op uit te leven dan had ik ook zoiets gedaan (ik wil eigenlijk donkerblauw wereldkaart papier en dan een vliegtuigjes mobile). En dank je wel, lief van je.

  2. Die heb ik nog die bordeauxrode stof! Een enorme lap met vele mogelijkheden . Jullie huis gaat er steeds mooier uitzien en vind ik het heerlijk om te zien hoe jij je eigen creativiteit toevoegt. Complimenten. Liefs xxx

  3. Nou had een heel verhaal neergezet( te lang) dus in 3 woorden een gezellige vergaarbak met 50 jaar stijlen door mekaar heen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge