De kleur van november is…

marcia gonzalez yellow moon

Waar denk je aan bij november? Ik aan lange avonden en wegkruipen op de bank met de open haard aan. Met de kindjes de laatste mooie herfstbladeren verzamelen in het bos, springen in de plassen en de intocht van Sinterklaas. Als maanden een kleur hadden, welke kleur zou november dan hebben? Ik wist het tot voor kort niet, maar iedere maand heeft zijn eigen geboortesteen. Vandaar dat ik iedere maand fijne plaatjes verzamel van de kleuren die bij de steen van die maand horen. September was saffierblauw, oktober had de doorschijnende zachtgroene en lichtroze tinten van opaal. En bij november hoort…

…de gele topaas en citrine! Topaas komt overigens in veel meer kleuren voor, maar je ziet ook veel gele varianten. Wat een warme, vrolijke kleur voor de steeds korter wordende dagen. Daarom, ter inspiratie, een paar heerlijke gele plaatjes. Zoals de prachtige maan hierboven van Marcia Gonzalez.

string-lights-bokeh-tree

En gele sfeerlichtjes! Ook in november hebben we de feestlampjes in de tuin ’s avonds wel eens aan. Zo gezellig. Alsof het al bijna kerst is. Aidan wil daarom vaak na het eten nog een rondje rijden op zijn fiets in de verlichte tuin.

petit bateau regencollectie

petit bateau gele regenjas 2

Ik ben serieus WEG van de iconische gele regenjasjes van Petit Bateau, met de blauw gestreepte voering. En de regenlaarsjes. (Ik wil ze ook!)

Lemon-French-Macarons-1

Met macarons kun je nooit de mist in gaan, ik vind het zulke mooie koekjes. Aidan is verzot op en vraagt altijd bij de Franse bakker of hij er eentje mag. Ze zelf maken, dat is een ander verhaal. Als je echt zin hebt in een uitdaging, dan kun je deze citroen variant van Sweet and Savory proberen te bakken.

olivetti yellow typewriter

Geweldig, zo’n ouderwetse typemachine! Deze okergele Olivetti mag zo bij me komen wonen…

citroenen in mandje rustic garden bistro

Citroenen schijnen ontzettend gezond te zijn, maar ze staan zo bij elkaar in een mandje vooral ook erg leuk.

PS Mijn oude studentenkamer was ook geel

{Credits foto’s: Marcia Gonzalez, Steven, Petit Bateau, Sweet and Savory, Olivetti, Rustic Garden Bistro}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge