more please - poppenkast

In de week vakantie tussen mijn oude en mijn nieuwe werk, heb ik heerlijk de tijd genomen om met mijn handen eens niet op een toetsenbord te zitten. Met de luxe van twee dagen een oppas, terwijl ik vrij was, dook ik de kringloopwinkels in. Ik wist nog niet precies waar ik naar op zoek was, maar iets leuks om de kinderkamers verder mee in te richten stond wel hoog op het lijstje.

more please - kringloopkast

Ik kon mijn geluk niet op toen ik een ontzettend mooie houten kist vond! Die leek me super voor Aidans kamer als piratenkist. (Maar inmiddels staat deze gewhitewashed en wel in onze woonkamer te pronken. Helaas pindakaas voor meneer.) De letterbak leek me een leuke aankleding voor Lelies kamer. Mooi om wat spulletjes in te zetten, dacht ik nog.

Alleen dan niet in die donkere houtkleur. Om de vernislaag eraf te krijgen kun je schuren of een speciaal afbijtmiddel gebruiken. Dat afbijtmiddel leek me wel gemakkelijk (smeren, drogen en afborstelen), maar daarmee beschadig je het hout behoorlijk, liet ik me vertellen in de bouwmarkt. Daarna heb je veel meer verflagen nodig om het weer mooi te krijgen, zeker als het een lichte kleur moest worden. Aangezien ik een witte kast wilde, hield ik het dus bij schuren.

more please - kringloopkast geschuurd

Toen ik een heel eind op weg was, vond ik de kast eigenlijk al prachtig! Ik vroeg me af of Brian het heel vervelend zou vinden als ik hem gewoon in deze staat in onze keuken zou hangen… (Ik heb het voorgesteld, hij keek me nogal verschrikt aan.)

more please - kringloopkast verven

En eerlijk is eerlijk, het zou een project voor mijn meisje worden, dus begon ik met een eerste laagje grondverf. En toen een laagje wit, en nog één. En nog één. Afbijtmiddel of niet, je hebt behoorlijk wat verf nodig voordat het goed dekt! Maar na een aantal weekenden waarin ik steeds een laagje deed, was hij dan toch eindelijk af. Ik zette hem op een zonnige vroege ochtend binnen neer.

201511 demiddelste kringloopkast

Meteen dook Lelie erop af en gilde: “POPPENHUIS!” Deze dame, die eigenlijk alleen maar in jongensspeelgoed geïnteresseerd lijkt te zijn – op haar verlanglijstje staan een transformer, een hijskraan en een boor – haalde meteen de verwaarloosde Prinses Sofia familie uit de kast en begon te spelen. En ik, die al zoete balletdromen koester sinds ze geboren werd, kon natuurlijk niet anders dan aan haar wensen voldoen. Het werd een poppenhuis. Bij de Hema haalde ik plakfolie als behang en daarmee was het huis af.

letoyvan starter furniture set

Op de inrichting na dan. En ik heb zo’n leuke gevonden dit weekend! In een favoriet houten speelgoedwinkeltje (de Kikkerkoning) hadden ze een hele verzameling van allerlei poppenmeubeltjes. Wie had gedacht dat er zoveel variatie zou zijn! Maar deze, van Le Toy Van, stal mijn hart. Ik heb de starterset gekocht en ik moest me inhouden om die avond niet Lelies schoentje vol te proppen met de hele set.

letoyvan daisylane bathroom

(De badkamer wil ik ook!)

201511 oudstemiddelste poppenhuis

’s Ochtends was het één groot feest. Ze vonden het allebei zo leuk om mee te spelen! Aidan parkeerde zijn auto’s onderin en om beurten werden de meubeltjes naar alle ‘kamers’ verplaatst. Er is een klein houten popje, het baby’tje, dat zijn eigen wiegje heeft. En, hilarisch, een mini-poppenhuis voor in het poppenhuis. Verder een stapelbed, tapijtje, nachtlampje, noem het maar op, er zit zoveel detail in. Alles is van hout en handgeschilderd. Het is echt prachtig.

Ik heb het hart nog niet gehad om hem boven in haar kamer te zetten; ik vind het zo leuk staan!

PS Morgen begint het weer! 6 creatieve adventkalenders die je zelf kunt maken

3 comments on “Hoe je een poppenhuis maakt van een letterbak

  1. Margriet

    Oh wauw, die van jou heeft zelfs meerdere kamers! Mooi hoor! En dat randje is net een balkon.

  2. Sheila

    Oh wauw… ik vind dit het meest originele poppenhuis ooit met een gigantisch balkon. Echt heel mooi gemaakt! Mijn complimenten. En dat houten speelgoed is ook fantastisch.

  3. Noraly Post author

    Dank jullie wel lieve dames! ♥

Leave a reply

required

CommentLuv badge