Het leven met zijn vijven

201511 mamma en kids

Je leven met kinderen is van alles, behalve stil en saai, vind je niet? Het grootste gedeelte van de dag staat in het teken van kleine ruzies beslechten, eten en drinken geven, omgevallen bekers opruimen, kruimels zuigen, snoeten en handjes poetsen, stiekem gejatte mobieltjes en iPads terugvorderen en wassen-wassen-wassen. In het heetst van de strijd blijken Brian en ik dan ook nog wel eens andere ideeën te hebben over opvoedtechnieken. Mijn hemel, de afgelopen paar maanden heb ik best wel eens gedacht ‘nog vier jaar volhouden, nog vier jaar volhouden, nog vier jaar volhouden…’ Want over vier jaar is het vast een ander verhaal, toch? (Zo niet, laat me maar in die waan.)

201511 alledrie

201511 kids en mamma

Maar soms, op een zondagochtend, heeft Brian stokbrood bij de Franse bakker gehaald, staat er een muziekje op en zitten we met een zachtgekookt eitje aan het ontbijt. Voor één zalig ogenblik is iedereen tevreden en rustig. Mijn dochter gaat staan op haar stoel en zegt ‘dansen, dansen, mamma!’ en doet alvast voor hoe dat moet. En dan dansen we, met zijn vijven. Brian en ik met op iedere arm anderhalve peuter.

Dansen helpt altijd. (Ik hoop dat ze het zich later herinneren…)

PS Moederhart: Over hoe kinderen je voorgoed veranderen

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Word altijd zo vrolijk en blij van jouw foto’s en verhalen jò! Jaaaaa dansen,daar word ik nog steds happy van dus die kleine meid heeft het goed door! <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge