Mijn favoriete tv programma

grand designs interior 1

Dit weekend zei ik tegen Brian hoe jammer het is dat Grand Designs niet meer gemaakt wordt. Ken je dat programma? Het heette in Nederland ‘de Grote Verbouwing’ en werd gepresenteerd door Kevin McCloud. Het volgde – soms jarenlang – Engelsen die vaak zonder ervaring een megaproject aangingen om eigenhandig van een oude koeienstal of vervallen kerkje hun droomhuis te bouwen. Ik was WEG van dat programma. Het was anders dan de dertien-in-een-dozijn andere verbouwingsprogramma’s vanwege de lange tijd dat ze filmden (de bouw duurde vaak jaren), de architectonische hoogstandjes, soms foeilelijke experimenten, vanwege het prachtige Engelse landschap en natuurlijk vanwege Kevin. “Misschien moeten we het zelf gaan produceren”, zei ik nog. Want hoe gaaf is het concept? Wie wil er nu niet steen voor steen, zijn eigen originele, authentieke droompaleis bouwen!

grand designs 3

grand designs 2

grand designs

Maar nu blijkt dat het nooit weg is geweest! Dinsdag zapten we er ineens voorbij. Kennelijk zijn de afgelopen weken hele oude afleveringen op dinsdagavond om 22.20 uur op Net5 herhaald. En ik baal als een stekker dat ik daar nu pas achter kom. Maar gelukkig zijn via de website eerdere afleveringen ook te bekijken.

Wat veel mooier is, er zijn ook nieuwe afleveringen! Met een uiterst charmante grijzende Kevin McCloud (ik vind hem zo leuk!) en nog bijzonderdere projecten. Wel op het Britse Channel 4 (woensdagavond 22 uur Nederlandse tijd), maar anders ook gewoon via de website. Netflix, schmetflix, ik ga heerlijk droomverbouwingen bekijken dit weekend.

grand designs 4

grand designs interior 2

grand designs interior 3

Nog meer fans in de zaal?

{Credits: beelden via Channel 4)

Doe mee met de conversatie

10 reacties

    1. Leuk!! Ze zitten alleen juist níet op Netflix, je kunt ze wel online of via Channel 4 of Net5 vinden. Veel plezier :)

  1. Inderdaad een fijn programma. En op het eind de vraag hoe het is gegaan met het budget. Met bijna standaard het antwoord dat ze er flink overheen zijn gegaan. :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge