Amsterdam zoals je het werkelijk nog nooit gezien hebt

jean francois rauzier amsterdam collage

Ken je de beroemde Franse fotograaf Rauzier? Laatst zag ik zo’n geweldige rapportage over hem in het magazine van PINC, dat ik het even wilde delen hier.

Rauzier maakt namelijk gedetailleerde foto’s van de huizen van steden, knipt deze los, ontdoet ze digitaal van schaduwen, stukjes boom en kabels, en maakt er dan een collage van. Hij doet dat op zo’n bijzondere manier dat je in eerste instantie nog even kunt denken dat je naar een ‘gewone’ stadsfoto kijkt, alhoewel je meteen voelt dat er iets niet klopt. De huizen zitten rij na rij na rij op elkaar geplakt, zodat je een bijzondere compositie krijgt. De foto’s hier zijn uit zijn collectie “Hyper version of Amsterdam”.

jean francois rauzier hyper amsterdam

jean francois rauzier amsterdam ballade 1

Wat vind je van de foto’s? Ik kan er echt naar blijven kijken; er zijn zoveel mooie details! Rauzier zorgt trouwens ook nog voor verrassingen op ieder beeld. Zo kun je zomaar een beroemd persoon aantreffen achter een raam bij een van de huizen.

Het magazine waar ik dit artikel in vond is van PINC. PINC is een jaarlijks congres, maar dan wel meteen het meest bijzondere congres waar ik ooit geweest ben. Ze hebben sprekers uit alle hoeken van de wereld, over allerlei onderwerpen (zoals dus deze Franse fotograaf). Het is een beetje te vergelijken met Tedx, maar toch ook weer anders, meer gericht op het wakkerschudden van je creativiteit. Na een PINC event ben je weer helemaal opgeladen en ik kan het van harte aanbevelen!

PS Beroemdheden op hun kwetsbaarstballerina’s in Parijse straten en prachtige surrealistische portretten

{Credits: beelden van Rauzier, via villadelarte

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Wat ontzettend tof! Juist ook voor kinderen omdat, net wat je zegt, je maar blijft kijken. Lijkt me perfect als mega poster op de kamer van de meisjes. Love it!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge