Wat is je favoriete Roald Dahl boek?

favoriete boeken van roald dahl

Als er één kinderboekenschrijver mij nog bijna dagelijks inspireert, dan is het wel Roald Dahl. Zijn boeken zijn stuk voor stuk favoriet bij mij. Ik denk dat het eerste boek wat ik las De Fantastische Meneer Vos was en vanaf dat moment was ik verslaafd. Heerlijke rare verhalen, over dappere kinderen (of vossen natuurlijk) die bijzondere dingen deden. En de manier waarop hij eten beschreef! Ik krijg er nog steeds spontaan zin van in mals gebraden kippetjes, zelfverzonnen snoepjes, of enorme chocoladetaarten.

En nu ontdekte ik laatst zoiets leuks: er is een hele gave website van Roald Dahl! Die moest ik natuurlijk hier even delen. Een bezoekje is echt een trip down memory lane. Hallo Giraffe, de Peli & ik, dag Daantje de Wereldkampioen, enge Heksen, vieze Griezels en noem het maar op. Je kunt er (lekker origineel, maar toch leuk!) kijken op welk karakter je het meeste lijkt. (Matilda, ha!) en als je zelf schrijfaspiraties hebt, dan kun je hier ook je hart ophalen.

Roald Dahl characters

En, wiehoe!, de GVR is verfilmd! Hij komt deze zomer uit. (Kijk de SUPER spannende trailer hier).

Ik ben heel erg benieuwd of jij ze ook in je kast hebt staan? En welke zijn je favorieten? (Die van mij Matilda, de Giraffe de Peli en ik, en de Fantastische Meneer Vos. Denk ik. Maar ik kan bijna niet kiezen. :)

“Never do anything by halves if you want to get away with it. Be outrageous. Go the whole hog.”
~Matilda

PS De allerstoerste jongensboeken

 

{Credits beeld: copyright Roald Dahl, illustraties van Quentin Blake}

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Matilda vind ik geweldig. Asoluut. Ik heb niet eens zoveel boeken van Roald Dahl. Ik leende ze van de bieb. Ik wil de GVR reus in het Engels hebben. Ik voed mijn zoontje tweetalig op en wil dan ook zeker wat originele boeken van Roald Dahl in zijn kast hebben.

    1. In het Engels is het ongetwijfeld nog veel mooier geschreven, veel plezier met de GVR! (En je brengt mij ook op een idee ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge