De kleur van januari is…

2015-09-16_1442402442

Als januari een kleur zou hebben, welke kleur zou dat dan zijn? Van ijsbloemen op het raam, lichtgrijze wollen wanten, adem die in wolkjes bevriest en de stoom die van je warme chocolademelk omhoog kringelt. Winters wit dus, of staalgrijs? Maar nee hoor, de ‘birthstone’ die bij januari hoort is de granaat en granaten hebben vaak een donkerrode, paarsige kleur. Vandaar voor januari een verzameling van mooie plaatjes in de kleur van granaat.

Iedere keer als mijn bloemen bijna zijn uitgebloeid, maak ik er nog één fotootje van voor ik ze wegdoe. De blaadjes van de rozen bewaar ik (net als mijn moeder) in een schaal op het aanrecht; ze worden diep donkerrood. (De #flowerrays op mijn instagram account)

hello fashion blog burgundy dress

Deze luisaviaroma jurk kwam ik tegen op hello fashion blog. Is het geen plaatje?

kaas versierd met granaatappel

Een wel heel aantrekkelijke appetizer van roomkaas, getoaste amandelen en salie, versierd met granaatappel. Wat is ie mooi! En klinkt heerlijk.. Je kunt steeds een beetje van de feestelijke bol op een toastje scheppen. Voor het recept zie How Sweet Eats.

garnet heart ring

Deze hartenring met granaat past eerder bij verhalen over ridders en prinsessen. Maar stiekem vind ik hem erg mooi.

script and hot air balloon

Hele lieve labeltjes van een heteluchtballon. (van The Orange Sparrow)

melinda wood designs pineapple

En tot slot een te leuke ananas, voor aan je muur! (Van Melinda Wood Designs)

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge