201601 oudstejudo

Als je kind naar school gaat, dan dienen zich ook de eerste mogelijkheden aan voor sportclubjes. Ik wist niet precies wat we daarmee zouden doen. Wanneer is een kleuter er klaar voor en welke sport of hobby kies je dan?

Omdat Aidan een behoorlijk energiek jongetje is, loop ik al een tijdje rond met het idee om hem op een sport te doen. Daarbij twijfelde ik dan tussen iets rustgevends, zoals yoga en een sport waar hij juist zijn energie in kwijt kon, zoals voetbal of hockey bijvoorbeeld.

Zoals je hierboven ziet, is het judo geworden! Het sprak me altijd al aan en gisteren had ik het er toevallig met iemand over die me vertelde dat de valtechnieken die je er leert, weer heel handig zijn voor andere sporten later. En je leert er wat discipline is. (Dat kan nooit kwaad, toch?) Meneer had vandaag zijn eerste proefles en hij vond het SUPERLEUK MAMA!!

En ik vond het genieten om hem zo intensief bezig te zien. Mijn mannetje… (Dit weekend alweer vijf!)

Doet jouw kroost al aan sport?

201601 oudstejudo outfit

3 comments on “Voor het eerst naar een sportclub

 1. Margriet

  Fijn dat jou kindje zo lekker kan sporten. Mijn moeder wilde ook graag dat ik op judo ging toen ik klein was, omdat ik nogal verlegen was. Maar ik vond het vreselijk. Dansen en paardrijden waren meer mijn ding.

  1. Margriet

   oei, je ziet natuurlijk altijd pas de taalfout als je al op reageren hebt geklikt. Jouw met een w natuurlijk.

   1. Noraly Post author

    Dankjewel. Ja was voor mij ook wel goed geweest hoor. Maar haha, ik was ook meer van het dansen en paardrijden. En hockey, en jazzballet. En piano, en blokfluit. Ik hield het allemaal steeds precies een half jaar vol geloof ik. ;)

Leave a reply

required

CommentLuv badge