In een dankbare stemming

2016-01-01_1451638380

Het jaar is weer volop begonnen; hoe voel je je? Vol energie en relaxed van een vakantie, of voel je de drukte van alledag alweer? Misschien heb je nog geen vakantie gehad, maar dan komt die er vast nog wel aan.

Ik heb wel twee weken vakantie gehad en het relaxte gevoel van vooral de laatste week ben ik nog lang niet kwijt, gelukkig. Nou ja, het grootste gedeelte van de tijd dan. ;) Dat heeft vast te maken met de paar dagen die we voor onszelf hadden, toen de kinderen bij hun grootouders logeerden. Wat een luxe! En het feit dat er na een drukke kerstweek, een relatief rustige tweede week volgde. Maar het komt ook door iets anders, vermoed ik.

 

De laatste twee weken van december herhaalde ik namelijk een speciale fotochallenge, die ik me van vorig jaar herinnerde (het was een idee van Marlou). Iedere dag zocht ik daarvoor een foto uit van een memorabel moment afgelopen jaar en zette die op Instagram. Al scrollend door mijn foto’s kwam ik weer zoveel mooie dingen tegen die ik was vergeten! Iedere keer verloor ik mezelf in alle foto’s en de verhalen die erbij hoorden. Wat is er een hoop gebeurd afgelopen jaar. Maar wat was het een mooi jaar. Het zette mij aan het denken… De dag erna postte ik de foto hierboven, “Vandaag mag alles”. En dit zette ik erbij:

Gelukkig nieuwjaar! Deze maakte ik gisteren en hangt nu aan de muur. Ik geloofde altijd heel erg in “the best is yet to come”, altijd reikhalzend uitzien naar morgen. Maar laatst zag ik het weer ergens staan en het deed me… niets. Ik dacht juist “Als er iets is wat ik me wil herinneren later, dan is het wat ik nu meemaak.” Drie kindjes voor wie wij nog de hele wereld zijn, iemand die naast je staat, ouders die me steunen, gezond zijn en een fijn plekje om te wonen. Want alle frustraties, slaapgebrek, werkstress, opvoedstress, de ik-wil-NU-scheiden momenten en pijnlijke schouders kunnen daar nooit tegen opwegen. Ze zijn de andere kant van dezelfde prachtige medaille. Dus vandaar een kleine vrolijke reminder, om iedere dag vol goede moed door te komen. Rennend, vliegend of onder een dekentje.

Hij hangt er nog steeds, die reminder. En steeds als ik ernaar kijk moet ik glimlachen.

Als je overigens benieuwd bent naar de veertien momenten die ik uitkoos, dan kun je ze hieronder zien.

2015-12-18_1450421780

2015-12-19_1450510569

Nummer 1 en 2: De geboorte van Alexander en mijn ouders die ons zo ongelofelijk lief hebben opgevangen in het begin van dit jaar, toen we een paar maanden bij ze hebben gewoond.

instagram collage december 1

Nummer 3, 4 en 5: Aidan die voor het eerst naar school ging, ons nieuwe huis waar we de sleutel van kregen, en Lelie die zindelijk werd.

2015-12-23_1450894376

2015-12-24_1450951202

2015-12-25_1451078024

Nummer 6, 7 en 8: De bruiloft van mijn broer, voor het eerst ‘winkelen’ met mijn dochter en de vakantie die we thuis vierden.

instagram collage december 2

Nummer 9, 10 en 11: De boekpresentatie van Alles of Niets van Gillian King, mijn moeder met wiens gezondheid het zoveel beter gaat (en haar zusje die ze in Italië opzocht) en de verse bloemen die ik bijna iedere week in huis haal sinds we in het nieuwe huis wonen.

instagram collage december 3

Nummer 12, 13 en 14: Mijn nieuwe baan, alle badmomenten van de drie kleintjes (wat een waterballet!) en ons gezin, waar ik zo ontzettend dankbaar voor ben..

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Die foto van je zoontje met de zon op zijn gezicht en die van je dochtertje bij de boom vind ik erg mooi. Geniet van alle mooie dagen, voor je het weet zijn ze voorbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge