Shop shop shoppers

loqi designs

Laatst toen ik in de supermarkt was, viel het me op dat er stapels en stapels dozen lagen bij inpaktafel, veel meer dan anders. Dat is natuurlijk vanwege de nieuwe regel dat sinds 1 januari plastic tasje voortaan overal geld kosten. Ik kreeg ineens een flashback naar vroeger. Toen ik opgroeide deden we de boodschappen ook altijd in dozen. Op de een of andere manier was het altijd leuk om na het afrekenen naar de dozenstapel te rennen en precies de goede doos uit te kiezen uit de bonte verzameling die er altijd lag. (Deden jullie dat ook?)

Ik doe mijn boodschappen nu nooit in dozen, maar ik gebruik ook bijna nooit wegwerptassen. Standaard heb ik in mijn handtas zo’n opvouwbaar tasje zitten en voor de grotere boodschappen neem ik grote stevige shoppers mee. En daarmee kan ik de nieuwe anti-gratis-tasjes regel eigenlijk alleen maar toejuichen.

Mocht je zelf nog niet zo’n oprolbaar tasje standaard bij je hebben, of toe zijn aan een nieuwe, dan kun je hier allerlei leuke varianten vinden. De hele goedkope van 1 à 2 euro (die overigens ook heel leuk kunnen zijn), vind je bij Hema, of in de bakken bij winkels als Blokker en Marskramer.

envirosax livinghome

Voor hippere designs kun je bijvoorbeeld terecht bij Envirosax van Lovinhome hierboven. Deze zijn in aanschaf het duurst van alle tasjes die ik hier laat zien (rond de 15 euro), maar ze zijn wel leuk en lekker stevig.

ecozz tasjes

Als je wil dat je tasje zelf ook duurzaam en verantwoord is, kijk dan eens naar Ecozz bijvoorbeeld bij Greenjump. Deze tasjes zijn gemaakt van petflessen en je kunt ze afsluiten met een rits. Ze kosten € 7,95.

loqi tote cactus

Misschien wel de meest bijzondere designs heeft Loqi totes, bij bijvoorbeeld Whatsinabag. Stuk voor stuk hebben ze superleuke prints. Het idee erachter is dan ook dat “hoe leuker de ontwerpen zijn, hoe meer mensen overstappen van eenmalig te gebruiken producten, naar herbruikbare producten”. Ze worden geleverd met een etuitje met rits dat als portemonneetje kan dienen, of waar je het tasje in kunt bewaren. Maar je kunt ze ook oprollen en in het binnenzakje van de tas proppen, of met een drukknoopje vastzetten. Voor € 9,95 best een goede deal dus. (De tasjes boven dit artikel zijn ook allemaal Loqi designs.)

bloomingville-shopper-pink-star

Mocht je toch liever een stoffen tas hebben, dan is deze shopper van Bloomingville erg leuk en niet duur (€ 4,95).

mini shopper miss stella

Of anders deze canvas mini-shopper bij Miss Stella, die slechts € 3,95 kost.

Keuze genoeg dus. En het geeft mij toch altijd weer een goed gevoel als ik mijn eigen tasje tevoorschijn haal. Veel shop(per) plezier gewenst!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge