Kringloopgeluk: mijn vondsten de laatste tijd

201601 woonkamer

We wonen alweer bijna een jaar in ons nieuwe huis en steeds meer wordt het ons plekje. Ik ben verliefd op de sfeer van de hal, het kleurloze glas in lood en de oude details overal die er al waren. Maar doordat we steeds meer toevoegen van onszelf, merk ik hoe het huis zich langzaam om ons heen vouwt. Van tevoren had ik niet kunnen zeggen hoe dit huis er nu uit zou zien. Ook je eigen stijl verandert over de jaren, nietwaar? Maar ik ben heel blij met ieder stapje dat we zetten.

Het afgelopen jaar ben ik ook vaak naar kringloopwinkels geweest. Scoorde ik daar in het begin vooral taartvorkjes en met wat geluk een mooie schaal, inmiddels heb ik er ook heel wat meubels weten weg te plukken. Toegegeven, er staat veel rommel en vroeger kwam ik er nooit. Maar sinds een tijd heb ik ze ontdekt en juist de rommel maakt het zoeken leuk. Tussen alle prullaria en wegwerpspul vond ik bijvoorbeeld deze houten kist. Wat was ik blij toen ik die zag staan, perfect voor Aidans kamer!

201601 kringloopvondst houten kist

Nadat ik hem flink had geschuurd en een heel dun laagje whitewash erop had gesmeerd vond ik hem zo mooi dat ie gepromoveerd is naar de huiskamer. Helaas pindakaas voor mijn zoon.

201601 kringloopvondst houten kist detail

201601 brocante wit haardscherm

Dit haardscherm kocht ik een winkeltje dat mijn man vond in een zijstraatje van onze favoriete winkelstraat in Den Haag. (Hij heeft een hekel aan kringloop, dus het was des te verrassend dat hij me erop wees. Echte liefde. :) Het was bedoeld om Sanner bij de open haard weg te houden. In de praktijk blijkt het scherm op zich al zo’n aantrekkingskracht uit te oefenen dat het toch niet de allerbeste oplossing is.

201601 kringloopgeluk tvmeubel

Eén van de laatste aanwinsten is dit tv meubel. Al bijna een jaar stond de tv op een veel te groot, vierkant bijzettafeltje. Dus toen ik de laatste keer dit meubel zag staan, wat precies de goede maten had, maakte mijn hart een klein sprongetje. Het had een hele lelijke bruine kleur, maar dat is allemaal te verven. Even checken of het echt hout is en geen fineerlaagje op mdf bijvoorbeeld (het belangrijkste) en hoppakee, meenemen. Thuis bleek het nog een karwei van jewelste om de vernislaag eraf te krijgen, maar met afbijt en een schuurmachine is het gelukt. (Zie je mij blij zitten wezen in de weerspiegeling in mijn geblokte pyjama op de bank?) De koperen pot die ervoor staat heb ik tijdens dezelfde shopsessie gevonden.

201601 keuken

201601 schilderijtje parijs

Ook de keuken kreeg er een leuk schilderijtje bij.

201601 kringloopvondsten spiegel en kastje hal

En de hal is nu ook bijna af. Ik vond een spiegel en een schilderijtje, met een lichte lijst, die heel goed bij het kastje pasten dat we al eerder hadden gevonden in een brocante winkeltje.

201601 schilderijtje libelle

Op dit schilderijtje stond op de achterkant de ‘oude’ prijs, vijfenzeventig euro! Dat vind ik dan ook stiekem leuk aan kopen bij een kringloopwinkel; je kunt er onderhandelen. Het is een heel spel en dat speel ik dan ook graag mee. (‘Maar mevrouw, hij was ooit vijfenzeventig euro! Twaalf vijftig is niets.’ – Ja ja, nou ja, ik twijfelde er toch al over, vond alleen de lijst leuk, laat anders maar. ‘Wat zegt u van zeven vijftig?’ Vijf euro. Deal.)

201601 brocante kastje hal

Dit kastje stond kant en klaar bij dat brocantewinkeltje, hoefde ik niets meer aan te doen. En het mandje vond ik de laatste keer.

Puur kringloopgeluk! Ik word er steeds echt heel blij van, ook van de moeite die het soms kost om het op te knappen. Dat draagt extra bij aan het plezier dat ik er daarna van heb, op de een of andere manier.

Waar haal je zelf je mooiste vondsten vandaan?

PS Het poppenhuis wat ik opknapte voor mijn dochter

Doe mee met de conversatie

8 reacties

  1. Leuk joh!!
    Wat ik mij nu afvraag he… Wat heb je bijvoorbeeld voor die kist en letterbak betaald?
    Ik loop ook regelmatig eens binnen bij de kringloop en vind sommige dingen echt nog wel hoog aan de prijs ( voor de kringloop dan he 😉)

    Groetjes

  2. Oh balen is dat, echte koopjes is het lekkerst natuurlijk. Oef ik weet het niet meer zeker. Deze stonden dacht ik voor 85 (kist) en 45 (letterbak) en volgens mij heb ik ze samen met nog wat ander klein spul voor nog geen 100 euro gekocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge