Wat anders dan liefde?

candida performa old couple in love

Met de droevige berichten over alle terroristische aanslagen, waar ook ter wereld, waar kan ik dan vandaag anders over schrijven, dan over de liefde? Het maakt me zo verdrietig en bang, maar tegelijkertijd wil ik hoopvol zijn en kracht uitstralen, al was het maar voor mijn kinderen.

Gisteravond in de auto hoorde ik op Radio 538 zoiets liefs en grappigs. Het ging over meneer en mevrouw Delgman; ze waren begin deze week zeventig jaar getrouwd. Zeventig jaar, kun je je dat voorstellen? Hij is nu 91 en zij 88, maar beiden klonken alsof ze nog midden in het leven staan. Daar kreeg meneer Delgman een complimentje over. Het kwam door zijn werk als marktkoopman zei hij. En daarna: “Jaaa, jongblijvertjes. En mijn meisje dus hetzelfde hè.

Zijn meisje.

Zou Brian mij over 51 jaar nog zo noemen? Het lijkt mij het allermooiste wat er is. Luister hier naar het fragment (5 minuten), als je wilt.

{Credits: beeld Candida Performa}

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge