Eindelijk! Een lamp voor boven de eettafel

moreplease jline lamp keuken

Al ruim een jaar hadden we boven de eettafel een verhuispeertje hangen. Als je een keer verhuisd bent, dan weet je vast dat niet-uitgepakte verhuisdozen, ontbrekende plintjes, beschadigde muren of ongeschilderde kozijnen je op een gegeven moment niet meer opvallen. Er is namelijk altijd wel iets te af te maken in huis en als je steeds aan iets anders prioriteit geeft, dan kan het je dus zomaar gebeuren dat je een jaar lang onder een kaal peertje eet.

Maar wat moest er hangen? Onze benedenverdieping is gelukkig zelf al erg licht. De muur tussen de woonkamer en de keuken hebben we weggehaald en de muren zijn wit; dat maakt het optisch groter en heel licht. Overdag hebben we qua verlichting daarom bijna niets nodig. ’s Avonds hebben we wel licht nodig, maar het verhuispeertje hing heel hoog en straalde een fel, bere-ongezellig licht uit. Dus dan lieten we het maar uit.

moreplease jline lamp vanuit keuken

Maar nu hebben we een hele fijne lamp gevonden! Het is een ouderwetse koperen, verweerde lamp van J-line, met een soort draadwerk eronder. Hij hangt aan een roestige ketting met een katrol en lijkt zo van een veranda uit de tropen vandaan te komen. Ik ben er blij mee!

201603 oudste middelste oren dicht

Het boren vonden de kleintjes teveel lawaai maken. :)

moreplease jline lamp keukenkast

moreplease jline lamp detail

Het lastigste vond ik te bedenken welk type lamp zou passen bij de grote zachte lamp van koffiefilters die ik zelf had gemaakt voor in de woonkamer. Het is één grote ruimte, dus het moest wel bij elkaar passen. Zonder dat ze hetzelfde moesten zijn overigens, ik wilde juist iets heel anders. Maar het moest wel leuk bij elkaar staan. Vandaar wel groot, maar niet rond, en wel natuurlijke materialen, maar geen wit papier.

moreplease jline lamp en koffiefilters lamp

Nu er dan eindelijk een normale lamp boven de eettafel hangt, voelt de woonkamer ‘af’ aan. Althans voor nu. Want ik zou best graag gebreide grove witte hoesjes rondom de staande lampen willen, en misschien is de glazen bol  met plant nu toch iets teveel van het goede, en ik wil eigenlijk wel een hoge open kast in plaats van een dressoir, nog wat plankjes of kastjes aan de muur en… nou ja, misschien is de woonkamer dus toch nog niet af.

Wat hangt er bij jou boven de eettafel? En heb je ook zo’n never-ending wensenlijstje?

PS Op Instagram zie je wat we van de megadoos waarin de lamp arriveerde hebben gebouwd

Doe mee met de conversatie

14 reacties

    1. Dat maakte het inderdaad zo moeilijk! En wij dus ook een jaar zonder… terwijl ik nu denk, waarom hebben we dat niet eerder gedaan. Wat hangt er nu bij jou?

    1. Haha, ja normaal zijn ze zo stoer, maar dit vonden ze toch een beetje teveel van het goede. (En dankjewel :)

  1. she didn't know what happened at the party leading to his death. Phillips, a 20-year-old fullback, had planned to transfer to Jackson State University, Jemecia said, adding that she was proud of him. "He was always heo,tulp&qulf; she said, adding, "whenever we was short, he'd go out with his piece and come back with a pocketful of money. We gonna miss that."

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge