Favoriete Engelse woorden

zultana

Bijna alle boeken die ik lees zijn in het Engels geschreven. Op de een of andere manier vind ik de zinnen in Engelse boeken vaak mooier. Ze hebben zulke prachtige beschrijvende woorden! Misschien komt het wel doordat wanneer je in een andere taal leest, je een ander stukje van je hersenen aanspreekt, maar het voelt… exotischer en interessanter.

Al doe ik mijn best om gewoon in het Nederlands te schrijven; soms baal ik ervan dat een Engels woord perfect zou passen en ik niet een even interessant Nederlands alternatief kan vinden. Laten we lekker even nerden met elkaar en onze favoriete Engelse woorden delen. Dit zijn de mijne:

Scrumptious – verrukkelijk, zoals de chocoladecake van Roald Dahl

Quaint – schilderachtig, vreemd maar wel boeiend

Sultry – zwoel, broeierig, sensueel

Nimble – lenig, maar dan op een fee-achtige manier

Scintillating – sprankelend, zinderend

Dainty – delicaat, gevoelig

Whimsical – wispelturig, maar dan op een schattige manier

 

Heb je dat zelf ook wel eens met Engelse woorden? Of heb je het met een andere taal (dat vind ik dan weer heel knap.,.)

PS 10 woorden die vaak verkeerd worden geschreven

{Credits: beeld zultana}

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Het woord “siblings” is mijn favoriet in het Engels. Ik denk er altijd “kibbelen” bij, iets wat onlosmakelijk verbonden is met broers en zussen ;-)

  2. Oh ja, dit zijn mooie woorden! We voeden ons zoontje tweetalig op, waarbij ik Engels voor mijn rekening neem. Deze woorden gebruik ik natuurlijk niet standaard in mijn spreektaal naar hem toe. En ze liggen ook niet op het puntje van mijn tong. Maar het zou goed zijn om ze wat meer mijn eigen te maken.

    Ik geef dan ook de voorkeur aan Brits dan Amerikaans. Ik houd bijvoorbeeld ook de Britse spelling aan. Ik kijk ook altijd Britse films met Engelse ondertiteling. Ook zo leerzaam. Dan pik ook altijd wel weer een mooi woord op.

    Ik vind ineffable natuurlijk een mooi woord :) Maar ook solitude of oblivion.
    Sheila plaatste onlangs…Favorieten: Dierentuinen die je bezocht moet hebben

    1. Goede tip om Engelse films met Engelse ondertiteling te kijken. En Ineffable vind ik sinds ik jullie blog ken ook een heel mooi woord! :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge