Hoe fijn een schoon huis is

moreplease 201603 woonkamer

moreplease 201603 kist

moreplease 201603 keuken

Sinds kort komt woensdagochtend Christina bij ons schoonmaken. En iedere woensdagmiddag om 12 uur wanneer ze weggaat, ben ik zo blij als een kind. Wat een luxe om een schoonmaakster te hebben! Lange tijd vond ik het een beetje onzin en te veel geld, ik kan het immers prima zelf? Maar het is uiteraard maar net waar je je prioriteiten legt. En die lagen bij mij niet altijd op dweilen en stoffen, terwijl ik een schoon huis zo fijn vind voelen.

Dus voor een paar zalige minuten als ik woensdag thuiskom als ze is geweest, dan hangt er een serene rust over mijn opgeruimde, schone huis en waan ik me even in een hotel. Of nog beter, alsof je thuis woont en je moeder in de weer is geweest. Misschien is het dom, maar met alle verantwoordelijkheden die je de hele dag hebt is het best lekker dat dat schoonmaken even niet hoeft.

Vijf minuten later ligt de vloer weer bezaaid met speelgoed, zit er appelstroop op de vloer en staan er weer handjes op de ramen. En dat vind ik ook helemaal geen probleem. Maar het zorgt er wel voor dat ik op woensdagmiddag even extra geniet.

Ik ben wel benieuwd naar hoe jij het doet. Maak je zelf schoon of heb je hulp? En hoe lang blijft jouw huis na het schoonmaken schoon? :)

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Lijkt me zo heerlijk om iemand te hebben die schoonmaakt! Zelf hebben we dat niet. Maar ik merk wel, nu ik moeder ben, het af en toe best fijn zou zijn. Ik ben geen schoonmaakster van nature. Mijn man is daar veel beter in en doet wat dat betreft 80% van het huishouden. Maar ik zou het fijn vinden als de badkamer wordt schoongemaakt en de keuken om de zoveel tijd. Gewoon.. omdat het zo’n zonde van je tijd is om het zelf te doen, terwijl je ook iets leuks met je kind kan doen. Ik zou eens moeten kijken of ik een schoonmaakster kan vinden tegen een betaalbaar tarief. Geen idee wat een gangbaar tarief is. Ik ga me er maar eens in verdiepen.
  Sheila plaatste onlangs…10 x rechten van het kind

  1. Wat fijn zo’n man die zoveel doet! Als je het niet hebt dan mis je het ook niet echt enorm, maar als je het wel hebt… dan wil je niet meer zonder. ;) Kan het dus aanraden!

 2. Toen ik nog fulltime werkte hadden we een schoonmaakster 2 keer in de maand. Heerlijk, die glimmende badkamer en schone keuken. Nu ik 24 uur werk doe ik het weer zelf maar ik moet bekennen dat die badkamer en keuken er lang niet zo glimmend uitzien. En zodra de kinderen uit school komen is het gedaan met de schone vloeren en ligt er overal papiersnippers en potloden.

  1. Zelf doen is ook prima, ik vind het als ik bezig ben ook nooit een issue. Alleen is het wel heel lekker als het niet hoeft. En ja, inderdaad hebben schoonmaaksters toch net de handigheid om het er in de helft van de tijd twee keer zo glimmend uit te laten zien, typisch is dat.

 3. Bij ons komt er om de week iemand de benedenverdieping schoonmaken, boven doet ieder z’n eigen kamer en ik de badkamer.
  Ik werk wel parttime, dus zou er wel de tijd voor hebben, maar fysiek is het te zwaar voor me geworden.
  Maar inderdaad: zo’n heerlijk gevoel om dan na een werkdag in een schoon huis thuis te komen. En dat duurt tot mijn oudste dochter diezelfde avond na haar voetbaltraining haar schoenen op de vloer leegt…

  1. Ik heb even bij je blog gespiekt en kan me voorstellen dat het fysiek te zwaar is. Maar zelfs al was dat niet zo, heerlijk dat er iemand komt. In ieder geval tot aan de voetbaltraining. ;)

 4. Heerlijk om thuis te komen in een schoon huis!
  Bij mij komt de hulp in keer per 2 weken. Zij doet dan het grote werk, tussentijds doen mijn man en ik zoveel mogelijk. Ik vind het niet erg om het zelf te doen, maar met mijn allergieën en rugklachten is het niet handig om urenlang schoon te maken. Bovendien kom ik tijd te kort. Dit is voor ons dus een fijne oplossing, en omdat ze niet elke week komt blijven de kosten ook binnen de perken.

  1. Een keer in de twee weken is ook al heel fijn. Alles is mooi meegenomen voor zo’n schoon huis en zeker als je zelf niet alles zou kunnen doen al zou je het willen.

 5. Hier ook een hulp in huis en zou niet meer zonder kunnen! Het is zo druk met 3 kids, een baan van 4 dagen dat ik niet eens zou weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen om het zelf te doen. Heel bla bla misschien, maar ze komt nu zelfs een uurtje extra om te strijken. Ik heb bergen was en stond elke avond zelf te strijken. Heerlijke luxe om dat te kunnen uitbesteden :-)
  Jammer dat alles binnen een dag weer rommelig is…
  Marjolein plaatste onlangs…Yumbox: broodtrommel voor een gevarieerde lunch + WIN

  1. Wat fijn! Wij hebben ook een handje hulp bij de strijk, zo ontzettend welkom is dat. Daarnaast speelt bij mij hetzelfde wat betreft werk en kinderen, daarom hebben wij er nu ook een. Dat het na een dag pas rommelig is vind ik nog bewonderenswaardig trouwens hoor. :)

 6. Oh ik zou het een verademing vinden, alleen ben jij niet thuis als zij komt? Dat zou ik dan minder prettig vinden zelf. Helaas nu even de middelen er niet voor maar ooit..

  1. In het begin was ik er wel steeds bij, maar nu al een paar keer niet (de hele tijd). Vooral als ze beneden bezig is, is het fijn om met de kids ergens anders te zijn. Ik duim voor je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge