De kleur van maart is…

naomi ernest march aquamarine

Ik heb stiekem wel uitgekeken naar de kleur van deze maand. Nu ik weet dat iedere maand een eigen birthstone heeft, had ik al een keer vooruit gespiekt naar de kleuren die de komende tijd op het programma staan. Bij de maand maart maakte mijn hart een sprongetje: 

Aquamarijn! Het is misschien wel mijn lievelingssteen, met zijn waterige lichtblauwe tint waar een zweempje turquoise in zit. Toen ik jong was, kreeg ik van mijn moeder de gouden ring met een grote vierkante aquamarijn erin, die zij had gekregen toen ze jong was. Wat was ik trots dat ik hem kreeg! Hij was prachtig, veel dieper van kleur dan andere aquamarijnen en ik heb hem heel wat jaren dagelijks gedragen.

Toen ik ging werken en promotie maakte, kocht ik bijpassende oorbellen. De winkeljuffrouw bekeek om de goede oorbellen te vinden mijn ring en zei: “mevrouw, dat is geen echte steen hoor, maar een synthetische.” Helemaal teleurgesteld (en oen die ik was – niet mijn beste moment ooit) gaf ik de ring terug aan mijn moeder. Het duurde een paar jaar voor ik me realiseerde dat de betekenis van de ring veel verder ging dan of de steen echt was of niet. Nu mis ik hem..

In ieder geval heeft de aquamarijn een speciaal plekje in mijn hart. En vind je lichte blauwe en zeegroene tinten overal terug in mijn huis. Voor de serie ‘de kleur van‘ zocht ik wederom een paar mooie inspiratieplaatjes in die tint. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Bijvoorbeeld de mooie print hierboven van Naomi Ernest, je kunt hem kopen (met lijst en al, de houten lijst met wit visgraatmotief moet je zien!) via Minted.

kidsroom aquamarine anatology

Deze prachtige kinderkamer is gevuld met spulletjes van Anatology.

goodnight light pineapple

Deze ananas nachtlamp van Urban Outfitters is te leuk.

salon bleu glass pendant

En deze prachtige glazen lampen van Salon Bleu

farooq salik

Deze leuke lichtjeswolk vond ik via liveloudgirl, geschreven door Linda die als Nederlandse mamma in Dubai woont. Zij zette deze schattige wolk van Zoe Rumeaux op haar interieur en styling blog.

a arico water pitcher block

De waterkan ‘Block’ van Antonio Arico is ook te mooi. Hij ziet er gewoon uit als een groot ijsklontje!

turquoise birdcage hello society

De vogelkooi via Hello Society zou ik erg graag in Lelie’s kamer willen hangen.

jacquip

Tja, en tenslotte, het is binnenkort weer Pasen. Toen ik deze eitjes in zachte blauwe pastels zag dacht ik meteen ‘oh, dat ga ik ook doen!’ (foto Jacquip)

 

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Altijd al van gehouden en in de Margriet van begin Maart is die kleur overal te vinden, ook in kleding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge