Kleutervoorstelling Het Dekbed

Holly Henry - lets spend the afternoon in a cold hot air balloon

holly henry why does it always rain on me

holly henry - bar ba sol

In de wekelijkse nieuwsbrief van de school van mijn zoontje stond een heel leuk bericht. Alle kinderen – ook de kleintjes – gaan naar verschillende dansvoorstellingen. Aidan zit in groep één en mag naar ‘Dekbed’ van Project Sally. Ik houd sowieso van dans, maar van de omschrijving van deze voorstelling was ik meteen weg:

Stel je voor…

 

Een enorm groot dekbed. Adem uit en ik laat me achterover vallen, mijn kussen vangt me op. Het licht gaat uit en mijn ogen vallen dicht. Beer slaapt links van me, Apie aan de andere kant en Nijn boven mijn hoofd. Houden jullie alles goed in de gaten?

 

Truste . . . Ik ben er klaar voor!

 

Waar ga je naar toe als je droomt en wat kun je doen als het donker je bang maakt. En wat als ik niet meer wakker word? Blijf ik dan voor altijd in mijn droom? De wereld tussen werkelijkheid en fantasie. Over slapen, dromen en angst voor het donker en een gevoel te verdwijnen.

 

Project Sally presenteert met Dekbed een autonome wereld. De dans is dynamisch, virtuoos en soms zelfs acrobatisch. Hoewel het thema groots is en universeel, is Dekbed een kleine poëtische vertelling over wat er gebeurt als je ogen sluit. Een groot verhaal voor kleine mensen.


Klinkt dat niet prachtig en dromerig? Ik zou hem zelf ook wel willen zien. Project Sally doet deze voorstelling van maart tot en met mei zowel als besloten schoolvoorstelling als gewoon in het theater. Op de website van Frontaal vind je een overzicht van de voorstellingen.

Fijne Paasdagen trouwens! Wat ga je doen? Wij gaan een reuzen-paasei op de muur plakken met washi tape, eieren schilderen en lekker eten.


{Credits: beeld van de getalenteerde Holly Henry; een fotografe met wie ik in de allereerste uitgave van Drift Magazine heb samengewerkt}

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge