Tip: Peuterdans in de Gymnastiekfabriek

moreplease gymnastiekfabrieklogo

moreplease gymnastiekfabriek lockers

Al maanden wilde ik een keertje gaan peuterdansen met Lelie. En nu heb ik zo’n leuke tip voor je: De Gymnastiekfabriek in het centrum van Den Haag! Behalve lesjes peuterdans op woensdag en vrijdag, kunnen de kleintjes er ook gewoon komen om lekker te spelen en jij kunt er heerlijke koffies en theetjes drinken. Niet onbelangrijk toch?

Peuterdansen in een prachtig Haags schoollokaal

Waar een avondje theeleuten met collegablogger Marjolein al niet toe kan leiden. Zij tipte mij over deze superleuke locatie en dus ging ik vol verwachting op pad met Lelie (2,5) en Sanner (1). Het was echt een succes. Wat een verademing om een plek tegen te komen waar alles is ingesteld op kleine bezoekertjes! Zodra je één voet over de drempel zet waan je je in het gymnastieklokaal van een mooie oude school, compleet met lockers, schoolbankjes, klimrekken en houten glijbanen.

moreplease gymnastiekfabriek glijbaan

moreplease gymnastiekfabriek speelhuisjejpg

Een hele lieve peuterdans juf

Voor de kleintjes is er een speelhuisje, een grote takelwagen om zelf te besturen, retro-poppenwagens, een boekenhoekje en nog veel meer. In de aangrenzende gymzaal worden allerlei lessen georganiseerd. Niet alleen voor kinderen trouwens, ze geven ook yoga, pilates, bbb, circuittraining etc. Maar deze keer kwam ik voor een peuterdansles en dus werden we om half tien door juf Lisette meegetroond naar de gymzaal. Dat deed ze heel lief. Ze kwam met ieder kindje persoonlijk kennismaken en vroeg of ze zin hadden mee te komen dansen.

Nou, Lelie wilde wel. Sommige kinderen waren nog wat verlegen en er werd om iedereen te laten wennen eerst een boekje gelezen. Daarna volgden zowel bekende liedjes en dansjes als (voor mij) onbekende liedjes met fantasiedansjes. Sommige kindjes waren vanaf de eerste minuut enthousiast en sommige wilden eerst even de kat uit de boom kijken, maar Lisette kreeg iedereen mee. Na tien minuten gingen alle peuters uit hun dak. (Helemaal onderaan zie je een kort filmpje van de sjaal-dans.)

moreplease gymnastiekfabriek peuterdans paddenstoel

moreplease gymnastiekfabriek peuterdans hoofdschoudersknieteen

moreplease gymnastiekfabriek peuterdans schildpadden

Na de les apenkooien!

Na het dansen werden de kleintjes één voor één meegetroond om zelf een sinaasappelsapje te persen. En de moeders konden eindelijk aan de latte. :)

De gymzaal wordt na iedere les omgebouwd tot speelhoek met houten glijbanen en klimrekken, dus er kan naar hartenlust geravot worden. Lelie en Sanner zijn allebei dol op apenkooien dus die waren niet meer weg te slaan! (Er zijn overigens plannen in de maak voor een boomhuttenclub – een nog grotere verantwoorde speelplek – op een andere locatie! Maar dat duurt nog tot 2017.)

moreplease gymnastiekfabriek bar

moreplease gymnastiekfabriek numi thee

image

Wat kost het?

Je kunt losse lessen betalen, of een tienstrippenkaart kopen. Die is ook bruikbaar voor de lessen yoga, etc, die je voor jezelf wilt volgen. Het kost met die strippenkaart €9 per keer, zowel de peuterdanslessen als je eigen lessen. Een losse les kost €12,50, een proefles €5. Voor dat bedrag krijgen de kleintjes dus ook een glas verse zelfgeperste jus. Als je alleen wilt komen spelen dan kan dat ook; dat kost €3,50.

moreplease gymnastiekfabriek schommelstoel

moreplease gymnastiekfabriek lelie in de auto

Hieronder zie je een klein stukje van de les. De dans met de sjaaltjes is Lelies favoriet!

Als je het ook eens wilt proberen dan kun je je per les aanmelden op de website van de Gymnastiekfabriek. Op dit moment geven ze de peuterdans op woensdag en vrijdagochtend om 9.30 uur, maar je kunt de actuele tijden altijd vinden op hun site. Daar vind je ook het rooster van de lessen voor volwassenen.

Wellicht tot ziens een keertje!

De Gymnastiekfabriek, Juffrouw Idastraat 20, Den Haag

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Wat geweldig wat ze in Nederland allemaal niet voor kindjes doen , hele leuke aflevering Noor en wat zijn ze allemaal enig gekleed! Brava 😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge