14 Ideeen Voor Een Slaapfeestje

tenthousandvillages blanket fort

Eerlijk? Ik kan niet wachten tot Lelie groot genoeg is om een slaapfeestje te geven! Gezellig met een aantal meiden hangen in pyjama’s, filmpjes kijken, spannende verhalen vertellen in het donker… Wat mij betreft heb je daarom ook niet meer nodig dan de deelnemers aan het feestje. Het feit dat iedereen blijft slapen maakt het sowieso al tot een succes.

Maar.

Er zijn natuurlijk wel een heleboel dingen die je kunt doen om het echt memorabel te maken. Ik kwam zoveel ideeën tegen de laatste tijd, dat ik de leukste met jullie wil delen. Dat hoeven overigens helemaal geen moeilijke of dure dingen te zijn. 

Begin bijvoorbeeld met het omtoveren van de woonkamer tot een deken-fort. Je hangt gewoon alle dekens die je in huis hebt op (over de deur, over een draad die je van muur tot muur spant, overal waar je maar een haakje kunt vinden) en hangt er nog wat ledlampjes tussen. Al je kussens op de grond en voilá: de perfecte slumberparty sfeer. (Foto tenthousandvillages)

paperandcake pillow fight sleepover

Op Etsy kun je een heleboel leuke printables downloaden om alles in een bepaald thema te versieren. Bijvoorbeeld bij PaperandCake.

party all sorts design

Het begint natuurlijk bij een leuke uitnodiging. Dat kan helemaal over de top met matchende pyjamaatjes die in chique dozen afgeleverd worden een paar dagen voorafgaand aan het feestje. Heel bijzonder hoor, maar een ouderwetse uitnodiging is misschien wel net zo leuk. Op Etsy vind je er wederom een heleboel. Deze is bijvoorbeeld van Party All Sorts.

mospink handmade bunny slippers

Deze konijnenslofjes van MosPink zijn heel lief om sowieso te hebben, vind je niet? Maar een beetje prijzig om als gimmick voor alle gasten aan te schaffen. Misschien vind je bij een goedkope keten een heleboel dierensloffen in de aanbieding (ik had vroeger van die drakenpoten, jij ook?!) en zo het feestje aan te kleden.

clubchicacircle pillow case craft

Wat ik een heel leuk idee vond van ChicaCircle, is het door de dames zelf laten versieren van hun eigen kussensloop. Die kunnen ze achteraf ook weer mee naar huis nemen.

sixpencepress sleepover pillow

Maar als je eigen dochter een slaapfeestje ergens anders heeft, is haar eigen speciale kussen daarvoor stiekem ook wel erg leuk. Deze is van SixPence Press.

brassy apple diy laser maze

Bij oudere kinderen hoef je wat mij betreft geen activiteiten te organiseren, die vermaken zichzelf wel, maar voor jongere kinderen zijn er zoveel leuke ideeën. Bijvoorbeeld van je gang een hindernisbaan maken met rood crêpepapier. Helemaal Mission Impossible. (Foto Brassy Apple)

housing a forest minute

En ook dit spelletje heb je zo gemaakt, maar zorgt volgens mij voor ongelofelijk veel pret. Het lijkt me echt hilarisch om te zien: gesp een lege tissuedoos om en vul deze met pingpongballen. De deelnemertjes krijgen één minuut om er zoveel mogelijk uit te schudden. :) (foto: Housing a Forest)

onecreativemommy

Voordat ze later echt ‘spin the bottle’ gaan doen, is ‘spin the nailpolish bottle’ een onschuldig alternatief. Op iedere nagel een ander kleurtje. (foto: One Creative Mommy)

sweet whimsy shop cake pops

Maak je eigen cakepops (zie bijvoorbeeld dit recept) of als je dat teveel werk vindt, dan kun je ze ook kopen. Deze kwam ik tegen bij Sweet Whimsy Shop op Etsy.

moms and munchkins

Voor een video-feestje zijn er allerlei bioscoop bakjes en printables. Deze bijvoorbeeld van Moms and Munchkins.

partyingwiththeprincess

Dat er gesnackt en gesnoept wordt op zo’n feestje is waarschijnlijk onontkoombaar. Maar je kunt de deelnemertjes in ieder geval een tandenborstel cadeau doen. Als je ze samen gezellig in een emmertje zet, met strikjes en een bedankbriefje, ziet het er heel leuk uit en hebben ze meteen een aandenken om mee naar huis te nemen. (foto: Partying with the Princesses)

partyfavors usa

Desnoods doe je er nog zo’n leuke lippenbalsem bij.

designeatrepeat

En ’s ochtends maak je het ontbijt net iets specialer door pannenkoeken te bakken of je wafelijzer tevoorschijn te toveren en ze deze zelf te laten versieren. (foto: Design Eat Repeat)

Heb je al een slaapfeestje mogen organiseren? Hoe was dat?!

Doe mee met de conversatie

12 reacties

  1. Logeerpartijtjes zijn hier volop, maar daarbij krijg ik niet de kans om een bijdrage te leveren aan de organisatie (het zijn dan ook niet echt verjaardagsfeestjes oid, gewoon voor de lol bij elkaar logeren). Mijn meiden regelen het allemaal het liefste zelf en weten de weg naar de leukste youtubefilmpjes om uit te proberen.
    Grappig om dat ‘mission impossible’ te zien, dat doen mijn meiden ook, maar dan met fluorescerend garen, dan de rolluiken dicht en een blacklight aan.

    1. Met fluorescerend garen lijkt me helemaal gaaf. En dan zwarte catsuits aan en gaan!

  2. super leukkk!!!! ik heb vanaaf een sleepover en ik heb er vet veel zin in bedankt voor de tips!
    xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge